Kinų virtuvė Lietuvoje sparčiai populiarėja - vien Vilniuje šiuo metu veikia apie trisdešimt kinų restoranų.
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Valius Čepanonis pastebi, kad Lietuvos didmiesčiuose į madą atėjo tolimųjų Rytų virtuvė - kinų, tailandiečių, indų, japonų. Tuo tarpu europietišką virtuvę lietuviai primiršo.
Tiesa, lietuvių pamėgtas kinų maistas mūsų šalyje - triskart brangesnis nei pačioje Kinijoje.
Kinų restorane Vilniuje už vakarienę dviem asmenims tenka pakloti 40-50 litų, tuo tarpu restorane Pekine ji kainuotų vos 10-12 litų.
Tradicinis ir bene brangiausias kinų patiekalas „Pekino antis" Kinijos sostinėje kainuoja 65 litų, Vilniuje - 120 litų.
Kinijoje patiekalai ne tik pigesni, bet ir didesni - vienos porcijos dažnai užtenka dviem asmenims. Be to, pietaujant daugelyje restoranų nemokamai patiekiama sultinio bei šaltos arbatos.
Naujausi komentarai