Šeštadienį Palanga kvepėjo kepama mėsa, bulviniais blynais, aidėjo nuo dainų ir muzikos. Čia vyko „Palangos stalo“ šventė.
Taip J.Basanavičiaus gatvėje susėdę prie ilgų stalų palangiškiai bei miesto svečiai užbaigė kurorto sezoną ir paminėjo tarptautinę Turizmo dieną.
Ši šventė iš kitų išsiskyrė tuo, kad kur kas mažiau prekiauta daiktais ir rūbais, užtat žmonės turėjo kur paganyti akis. Ne vieną metrą nusidriekė fotomenininkų paroda, buvo galima įsigyti sveikuoliškų produktų bei pašokti kartu su folkloro ansamblių dalyviais. Visą dieną pagrindinėje miesto gatvėje vyko koncertai, labdaros akcijos, sporto varžybos.
Kiekvienas rado sau įdomybių. Bet svarbiausia – visi buvo sotūs, nes nemažai vaišių buvo dalijama nemokamai. O ir tos, už kurias reikėjo sumokėti, viliojo. Už didžiulį bulvinį blyną kepėjai prašė tik poros litų arba penkių litų už tris blynus. Kelis litus kainavo lėkštė charčio sriubos arba žuvienės. Gardžiais kvapais viliojo troškinti kopūstai su dešrelėmis, gigantiški cepelinai, ant žarijų keptas ėriukas, įvairios žuvys bei gausybė kitų skanėstų.
Šalia viešbučio „Prie parko“ iškeptas rekordinio ilgio – 12 metrų šašlykas. Ant iešmo buvo suverta apie 20 kilogramų mėsos.
Nors dienos trumpyn, o žvarbūs orai nelepina, Palanga pasirengusi privilioti lankytojų visais metų laikais. Šeštadienį atsisveikinę su vasara palangiškiai pradėjo rudens sezoną.
Naujausi komentarai