"Šios salotos – energijos ir sveikatos užtaisas", – sako "Kauno dienos" fotografas Tomas Ragina, pristatydamas vieną mėgstamiausių savo patiekalų.
1 nedidelis salieras,
sauja moliūgų sėklų,
linų sėmenų aliejaus,
prieskonių mišinio – geriausia tinka "Vegeta".
Salierą susmulkinti burokine trintuve, suberti moliūgų sėklas, prieskonius ir užpilti aliejumi. Patiekalas bus išskirtinio skonio, jei moliūgų sėklų neplausite – antraip jos nebus traškios. Salotas tiesiog būtina valgyti su grūdėta duona.
Norintiesiems gauti dar didesnę vitaminų dozę, jis siūlo salotas užgerti salierų ir obuolių sultimis. "Svarbiausia – ne proporcijos, bet vieta, kurioje užaugo salierai ir obuoliai. Parduotuvėje pirktų skonio ir kvapo nepalyginsi su užaugusių pas chemikalų nenaudojantį ūkininką", – pastebi Tomas.
Naujausi komentarai