8–10 vienodo dydžio svogūnų,
300 g bulvių,
daržovių sultinio,
viena česnako skiltelė,
150 g fermentinio sūrio,
30 g sviesto,
petražolių, krapų, porų, mairūno,
baltųjų pipirų, muskato.
Išvirti ir sugrūsti bulves. Svogūnų šakneles nupjauti tiek, kad daržovių sluoksniai neišsiskirtų. Svogūnus sudėti į verdantį sultinį ir pavirti 10–12 min., išgriebus iš sultinio ataušinti, nupjauti viršūnę ir išimti vidų – palikti tik kelis išorinius sluoksnius.
Vidinę svogūno dalį ir nupjautą viršūnėlę susmulkinti, sumaišyti su trintomis bulvėmis, trintu česnaku, tarkuotu sūriu, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, muskatais. Įdaro pridėti į svogūnus. Kepimo indą ištepti sviestu, sudėti įdarytus svogūnus. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., vėliau sumažinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepti dar 15 min. Labai tinka valgyti su šviežių daržovių salotomis.
Naujausi komentarai