Rudens receptas: Prabangūs balandėliai

Rudens receptas: Prabangūs balandėliai

2008-10-16 09:00

1 gabalėlis sudžiūvusios duonos,
1 kg kopūstų,
1 svogūnas,
400 g faršo,
6 plonai atpjauti šoninės gabaliukai,
1 kiaušinis,
druskos, pipirų, petražolių,
30 g sviesto,
0,5 l daržovių sultinio,
1 šaukštas miltų.

Sudžiūvusią duoną pamirkyti šaltame vandenyje. Kopūstą, pašalinus kotą, pavirti apie dvi minutes, o ištraukus nulupti 12 didžiųjų lapų ir juos nusausinti. Likusią kopūsto dalį smulkiai supjaustyti. Duoną nuspausti, sudėti į faršą ir suminkyti kartu su kiaušiniu, kapotais svogūnais, druska ir pipirais.

Kopūstų lapus sudėti poromis, ant jų išdėlioti faršo ir suvynioti. Apsukti šonine ir sutvirtinti specialiu siūlu ar smeigtukais. Balandėlius sudėti į troškintuvą, apkepti ištirpintame svieste. Ten pat sukrėsti, dar šiek tiek pakepti ir supjaustytą kopūstą. Į troškintuvą supilti sultinį ir apie 45 min. troškinti ant vidutinio karštumo ugnies. Vėliau balandėlius trumpam išgriebti, į likusias daržoves supilti su vandeniu sumaišytus miltus, pakaitinti ir vėl sudėti balandėlius. Prieš patiekiant į stalą apibarstyti petražolėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų