Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas šventiškai pasitinka mokslo metus: tegul neprailgsta ir būna sėkmingi

2024-09-02 06:45

Pirmadienį darželinukai, mokinukai, daugybė kitų besimokančių, studijuojančių, kitus mokančių, ugdančių žmonių švenčia.

„Laukiau!“ – su maloniu jauduliu atsiduso Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos vienuoliktokė. „Aš taip garsiai nesakyčiau, bet irgi“, – šyptelėjo atgal draugė ir abi pasinėrė į šurmulį.   

Šventei pradžią davė gimnazijos žygeivių ir folkloro klubo „Gilė“ dūdoriai, užsikabaroję ant mokyklos stogo. Netrukus pasigirdo varpelio skambėjimas ir gimnazijos kiemelis pasipildė pirmokais, kuriuos iškilmingai per vartus atlydėjo dvyliktokai. 

Vyskupas Saulius Bužauskas sveikino ir mokinių tėvelius, pastebėjęs, kad jie šią dieną jaudinasi ne mažiau nei atžalos.

„Mokykla yra išskirtinis dalykas gyvenime. Be mokyklos nė vienas nebūtume tokie, kokie esame. Linkiu, kad mokslo metai neprailgtų, nepristigtumėte broliškumo vienas kitam, sunkumuose galėtumėte vienas į kitą atsiremti, vienas kitam pasakytumėte gerą palaikantį žodį. Telydi jus visus šventojo Jono Pauliaus II globa, kuris mėgo mokytis ir mėgo su džiaugsmu nugalėti visokius sunkumus, kurių gyvenime pasitaiko. Nepamirškite, kad tikintį žmogų visur lydi Dievas“, – kalbėjo vyskupas. 

Mokslo metai – nelengvi mėnesiai, tačiau kupini ne tik namų darbų, nerimo prieš kontrolinius darbus, ankstyvų tamsių šaltų rytų, bet ir draugystės, palaikymo, pergalių, augimo visomis prasmėmis.

Rugsėjo 1-osios renginius kaip ir kiekvienais metais lydėjo viltingas visų jaudulys, kad šie mokslo metai bus patys įsimintiniausi gerąja prasme, kad atneš pačių geriausių įspūdžių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų