Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos moterų futbolo rinktinė išplėšė lygiąsias (komentarai)

2013-04-10 15:38
Lietuvos moterų futbolo rinktinė išplėšė lygiąsias (komentarai)
Lietuvos moterų futbolo rinktinė išplėšė lygiąsias (komentarai) / LFF.lt/V. Knyzelio nuotr.

Lietuvos moterų futbolo rinktinė rungtynėse dėl garbės nenuvylė savo aistruolių. Paskutinėje Pasaulio čempionato atrankos turnyro Vilniuje dvikovoje lietuvės rungtynių pabaigoje išplėšė lygiąsias 1:1.

Sužibėjo vartininkė

Lietuvos komanda prieš šias rungtynes neteko praėjusią dvikovą puikiai sužaidusios vartininkės Viktorijos Magalinskajos, kuri patyrė kojos traumą. Į vartus grįžo pirmose rungtynėse nesėkmingai rungtyniavusi Greta Kaselytė.

Šį kartą būtent G.Kaselytės žaidimas – bei juodkalniečių netikslumas puolime - leido lietuvėms pirmajame kėlinyje išsaugoti vartus „sausus“.  Lietuvos komandoje geriausią šansą turėjo Sonata Vanagaitė, tačiau po Raimondos Bložytės perdavimo iš krašto puolėja smūgiavo šalia vartų.

Juodkalnija į priekį išsiveržė sužaidus 60 min. - G.Kaselytė atrėmė pirmą varžovių smūgį, bet pirma prie kamuolio buvo Marija Vukčevič. Po praleisto įvarčio Lietuvos rinktinės treneriai ėmėsi permainų ir į aikštę išleido veteranę Gitaną Kerpienę bei 16-metę saugę Simoną Veličkaitę.

Kovojo iki pabaigos

Mūsiškės perėmė žaidimo kontrolę ir prasidėjus pridėtiniam laikui išplėšė lygiąsias. Po S.Veličkaitės perdavimo-smūgio iš krašto vartininkė nesugavo kamuolio ir Sonata Vanagaitė iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Geriausia žaidėja Lietuvos komandoje pripažinta kapitonė Rasa Imanalijeva, Juodkalnijos ekipoje – Milica Vulič. Joms Lietuvos futbolo federacijos generalinis direktorius Edvinas Eimontas įteikė rėmėjo „Nike“ prizus.

Grupės nugalėtoja tapo Farerų salų  komanda, kuri rezultatu 2:0 įveikė Gruziją ir surinko 7 taškus. Juodkalnija su 5 taškais užėmė antrąją vietą ir taip pat pateko į kitą varžybų etapą. Gruzinės su 3 taškais užėmė trečią vietą, o dvejas rungtynes minimalia persvara pralaimėjusios lietuvės su 1 tašku liko ketvirtos.

Parodė charakterį

Po dvikovos Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius džiaugėsi, kad futbolininkės kovojo iki pabaigos.

„Kėlėme tikslą laimėti, tačiau turėjome žaisti taip, kaip leido varžovas.  Individualiai tiek puolant, tiek ginantis negalime žaisti atviresnio futbolo. Komanda šaunuolė, parodė charakterį ir nenuleidome rankų“, - kalbėjo treneris.

Pasak komandos kapitonės R.Imanalijevos, buvo sunku, tačiau pavyko įrodyti, kad futbolas žaidžiamas iki finalinio švilpuko: „Pradžioje nesisekė, pritrūkdavo žingsnio ar tikslumo. Bet labai džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti nors lygiąsias. Parodėme, kad mokame ir galime žaisti. Esame laimingos, nes mums dažnai pritrūkdavo sėkmės rungtynių pabaigoje.“

Trūko sėkmės ir tikslumo

R.Viktoravičius teigė, kad pasirodymą turnyre galima įvertinti dvejopai – jauna komanda demonstravo neblogą žaidimą, tačiau pasiekti rezultatų trūkdavo ir sėkmės.

„Visos komandos šiame turnyre buvo apylygės. Su Gruzija praleidome įvarčius po nesusipratimų. Juodkalnija žaidžia kombinacinį futbolą, o Farerų ekipa rėmėsi viena lydere. Pirmajame kėlinyje ją pavyko neutralizuoti, antrajame ji padarė savo“, - vertino varžoves treneris.

„Turnyre kai kur pritrūko sėkmės, kai kur - tikslumo, greičio. Visos komandos buvo lygiavertės. Tikrai turėjome šansų“, - kalbėjo R. Imanalijeva.

Pasak Šiaulių “Gintros-Universiteto” futbolininkės, Lietuvos rinktinė šiame atrankos turnyre pirmą kartą turėjo tokį aistruolių palaikymą: „Labai tuo džiaugiamės. Palaikymas buvo nuostabus. Jei taip būtų nuolat, mums tai būtų motyvacija stengtis dar labiau.“

Rungtynių statistika

Juodkalnija – Lietuva 1:1
LFF stadionas
Teisėja - Linn Andersson (Švedija)
Įvartis: 60 min. Marija Vukčević (Juodkalnija), 90+1 min. Sonata Vanagaitė (Lietuva)
Įspėtos: 33 min. Sladjana Bulatović, 34 min. Jovana Mrkić, 37 min. Milica Vulić (Juodkalnija)

Lietuva: Greta Kaselytė, Ieva Kibirkštis (84 min. Milda Liužinaitė), Rita Mažukelytė, Vestina Neverdauskaitė, Brigita Partikaitė (63 min. Simona Veličkaitė), Viktorija Budrytė, Rimantė Kunickaitė, Rasa Imanalijeva, Kamilė Vaičiulaitytė (63 min. Gitana Kerpienė), Raimonda Bložytė, Sonata Vanagaitė. Atsarginės: Tatjana Veržbickaja, Ugnė Šmitaitė.

Turnyro rikiuotė:

Vt.

Komanda

R.

P.

L.

Pr.

Įm. Įv.

Pr. Įv.

Įv. sk.

Tšk.

1

Farerų salos

3

2

1

0

6

4

2

7

2

Juodkalnija

3

1

2

0

6

4

2

5

3

Gruzija

3

1

0

2

5

7

-2

3

4

Lietuva

3

0

1

2

4

6

-2

1


Sutrumpinimai: Vt. – Vieta, R. – Rungtynės, P.- Pergalės, L. – Lygiosios, Pr. – Pralaimėjimai, Įm. Įv. – Įmušta įvarčių, Pr. įv. – Praleista įvarčių, įv. sk. – Įvarčių skirtumas, Tšk. – Taškai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų