Pereiti į pagrindinį turinį

Valdiškas uostamiesčio vaistines privatizuos

2013-10-01 17:49
Vytauto Petriko nuotr.

Į savivaldybės turto apskaitą vėl sugrįžus jos įmonei „Debreceno vaistinė“, svarstoma galimybė privatizuoti ne tik ją, bet ir „Sportininkų vaistinę“. Jos esą rinkoje išsilaikė tik todėl, jog vaistais ne tik prekiauja, bet ir juos gamina, tačiau teikti vaistinės paslaugas – ne savivaldos funkcija.

Miesto politikai neseniai leido nutraukti koncesijos sutartį tarp privačios bendrovės ir savivaldybės. Bendrovei šia sutartimi buvo atiduota valdyti savivaldybės įmonė „Debreceno vaistinė“, o verslininkai už tai mokėjo koncesijos mokestį.

Tačiau vaistinės veikla tapo nuostolinga, todėl jie ir paprašė sutartį nutraukti. Politikai tai leido padaryti. „Procedūros dar nebaigtos, tačiau esmė ta, kad „Debreceno vaistinė“ vėl grįš į savivaldybės rankas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Savivaldybei priklauso dar viena – „Sportininkų vaistinė“. Jos statusas, kaip ir „Debreceno vaistinės“, – savivaldybės įmonė.

Strateginės veiklos grupėje svarstyta, jog abi šias vaistines reikėtų privatizuoti. „Taip, toks įrašas posėdžio protokole yra, tačiau savo žodį turi tarti miesto taryba. Jei ji nuspręstų, kad vaistines reikia privatizuoti, reikėtų keisti jų statusą – iš savivaldybės įmonių į uždarąsias akcines bendroves, ir tik tada būtų galima kalbėti apie jų pardavimą“, – aiškino G.Paulikienė.

Jos nuomone, tokią procedūrą būtų galima pradėti jau kitais metais. „Visiems suprantama, kad vaistinių veikla – ne savivaldybės funkcija. Visas turėtas vaistines anksčiau buvome perdavę valdyti koncesininkui, tačiau kai jos mums buvo grąžintos, savivaldybės įmonės, valdžiusios „Senąją vaistinę“, „Žardės vaistinę“, „Juodojo erelio vaistinę“, buvo likviduotos. Šios dvi įmonės išsilaikė tik todėl, kad vaistus ir gamina, o ne tik parduoda. Jos nedirba nuostolingai, todėl galbūt sulauktume norinčiųjų jas pirkti“, – svarstė G.Paulikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų