Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvatvorės slepia pėsčiuosius

2024-09-03 02:00

Statybininkų prospekto priešingų eismo juostų skiriamoji zona apsodinta gyvatvorėmis. Jos greitai želia ir užstoja prie perėjos artėjančius pėsčiuosius. Skiriamojoje juostoje gyvatvorės prie perėjų panaikintos. Bet prie šaligatvio, ten, kur Statybininkų prospektas ties transporto žiedine sankryža pereina į Taikos prospektą, jos vis dar auga ir užstoja pėsčiųjų perėją. Vairuotojams tenka stresuoti, kai pėstieji staiga įžengia į gatvę. O ir pėstieji nesaugūs, nežinia, kuris vairuojantysis gali labiau paspausti greičio pedalą. Juk visai realu ir nespėti sustoti. Būtų gerai, kad tarnybos atkreiptų dėmesį į šią problemą.

Dalia

Kieme – futbolas ir riksmai

Gyvename Debreceno gatvėje 60-ajame name. Po mūsų langais yra vaikų žaidimų aikštelė, kurią šią vasarą ypač pamėgo paaugliai. Iki vėlumos čia jie žaidžia futbolą. Berniukai rėkauja, kelia triukšmą. Mudu su vyru – jau senyvo amžiaus, o mano sutuoktinis – dar ir sunkus ligonis. Ir tyloje sunkiai užmiegame, o čia – toks klegesys. Bandžiau prašyti, kad berniukai netriukšmautų ar bent anksčiau baigtų žaisti. Kalbinau ir lietuviškai, ir rusiškai. Kokių 12 ar 14 metų vaikai tik nusikeikė ir nė nemanė paklausyti. Vasarą gyventi vieno kambario bute uždarytais langais neįmanoma, juo labiau kad abu jie – vienoje namo pusėje. Jau nebežinau, ką daryti. Gal kas nors ką nors patartų? O gal vaikų tėvai paprasčiausiai sudrausmintų savo atžalas?

Valentina

Kvailas pinigų mėtymas

Puiku, kad pagaliau imtasi iš esmės tvarkyti Atgimimo aikštę. Tačiau kam reikia čia kasinėti, atlikinėti išbrangintus archeologinius tyrimus? Juk viskas buvo išknista statant Lenino aikštę sovietmečiu. Toks kasinėjimas dabar yra kvailystė, kvailas pinigų mėtymas. Galėtų iš karto vykdyti statybos darbus. Atkasė kažkokius akmenis, supelijusias plytas, ir jau čia paveldas? Mačiau ir tarybinių laikų butelių. Gal, žmonės, atsikvošėkite vieną kartą ir baikite tas kvailystes.

Feliksas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų