Quantcast

J. Miltinio teatro sezonas: K. Zanussis, Maidanas, spektaklis „siauruko“ depe

  • Teksto dydis:

„Laukiame buvusio panevėžiečio, pasaulio bokso čempiono ir šiandieninio Kijevo mero Vitalijaus Klyčko. Panevėžys net organizuoja didelį tarptautinį bokso turnyrą jo atvykimo garbei – štai, iki ko atveda teatras“, – teigė L.Zaikauskas.

Tikimasi, kad kartu su V. Klyčko atvyks Ukrainos kultūros ministras Jevhenijus Nyščiukas.

Pavasarį savo premjerą J. Miltinio teatre pagal čekų rašytojo Bohumilo Hrabalo apysaką „Ypatingai sekami traukiniai“ pristatys ir kitas garsus lenkų kino ir teatro režisierius Jacekas Glombas. J. Miltinio teatras žada kviesti ir čekų režisierių Jirį Menzelį (Jiežį Mencelį), jo to paties pavadinimo filmas 1967-aisiais pelnė „Oskarą“ kaip geriausias užsienio filmas.

„Premjera įvyks labai įdomioje vietoje: Aukštaitijos „siauruko“ geležinkelio depe, kur tikri garvežiai tikrai važinės, parodysime ir „Oskaro“ laureato filmą. Duok, Dieve, jam sveikatos, atvažiuos į Panevėžį“, – teigė L. Zaikauskas.

Pavasarį žadama pristatyti ir Karelų režisieriaus Andrejaus Dežonovo, gruzinų režisierių spektaklius.

Š. Birutis: pasirinkimas pasiteisino

Sezono pristatyme dalyvavęs kultūros ministras Šarūnas Birutis sakė, kad džiaugiasi permainomis Panevėžio kultūriniame ir viešajame gyvenime.

„Galiu pasakyti, kad mes tikrai neapsirikome paskirdami L. Zaikauską garbingą vardą turinčio teatro direktoriumi. Paprastai vertiname programas. Tai galiu pasakyti, kad ta jo programa, kurią jis pateikė ministerijai ir su kuria laimėjo, yra vykdoma daugiau nei šimtu procentų. Negali nedžiuginti ir sinerginis efektas, kuris eina iš teatro, įsijungiant bibliotekai, visai bendruomenei, jau dabar juntamas. Tikiuosi, kad tai plėsis“, – BNS sakė Š. Birutis.

Buvusio absurdo teatre neliko

Nors pavasarį teatrą paliko dalis jaunų aktorių, L. Zaikauskas šio įvykio nesureikšmina ir sako, kad atmosfera teatre yra normali. Penktadienį iš Vilniaus atvyksta apie dešimt jaunų aktorių merginų, dalį jų teatras tikisi įlieti į savo gretas.

„Visi Lietuvoje supranta krepšinį, visi yra krepšinio specialistai. Tikriausiai jie nustebtų, jei kas pasakytų, kad yra komanda, kur beveik pusė žaidėjų žaidžia dar ir kitose komandose, be to, dar renkasi varžybas, kuriose žais ar nežais, kelia sąlygas, kad būtinai žaistų pirmajame penketuke. Tikriausiai bet kuris krepšinio mylėtojas suprastų, kad čia yra visiškas absurdas. Toks absurdas buvo mūsų teatre, ačiū Dievui, jo neliko“, – sakė jis.

Legendinio režisieriaus J. Miltinio įkurtas dramos teatras pastaraisiais metais garsėjo konfliktais. 2010 metais aktoriai sukilo prieš ilgametį teatro vadovą Rimantą Teresą. Pasibaigus jo kadencijai konkursą vadovauti teatrui laimėjo aktorius Laimutis Sėdžius, bet po kelių dienų jis pasitraukė nepaaiškinęs priežasčių. 2010 metų lapkritį teatrui ėmė vadovauti režisierius Romas Vikšraitis, kolektyvas išreiškė nepasitikėjimą jam, tačiau vadovas sugebėjo išsilaikyti iki 2015-ųjų. Į jo vietą pernai spalį paskirtas L. Zaikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių