Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautiniame džiazo festivalyje „Ednist“ – ukrainiečių ovacijos P.Vyšniauskui

2011-03-21 19:34
Tarptautiniame džiazo festivalyje „Ednist“ – ukrainiečių ovacijos P.Vyšniauskui
Tarptautiniame džiazo festivalyje „Ednist“ – ukrainiečių ovacijos P.Vyšniauskui / Aleksandro Zubko nuotr.

Kovo 18–19 d. Kijeve vyko 10-tasis tarptautinis džiazo festivalis „Ednist“ („Vienybė“), kurio scenoje jau kelinti metai iš eilės skamba lietuviškas džiazas.

Šį kartą Lietuvos Respublikos ambasados Ukrainoje ir džiazo festivalio organizatorių kvietimu scenoje grojo Europoje gerai žinomas lietuvių saksofonistas – Petras Vyšniauskas.

Saksofonistas kartu su žymiais džiazo muzikantais – Klaus Kugel (mušamieji, Vokietija) ir Mark Tokar (kontrabosas, Ukraina) Kijevo operetės teatro scenoje atliko laisvojo džiazo programą, kurią lydėjo ilgos publikos ovacijos.

P.Vyšniauskas Ukrainoje paskutiniaisiais metais lankėsi ne kartą ir yra itin gerai pažįstamas Ukrainos džiazo gerbėjams.

Šioje šalyje jis yra atsimenamas kaip tarptautinio Kijevo džiazo festivalio 2007 m. grand prix laureatas, Charkovo ir Lvovo tarptautinių džiazo festivalių dalyvis, prestižinio tarptautinio muzikinio Kijevo festivalio „Muzikos pavasaris“ dalyvis. Kartu su kitais Lietuvos muzikantais Petras Vyšniauskas yra ne kartą koncertavęs ir Lietuvos Respublikos ambasadoje Kijeve.

Tad šį kartą, švenčiant jubiliejinį – 10-tąjį „Ednist“ festivalį, jo organizatoriams itin svarbus atrodė Petro Vyšniausko dalyvavimas festivalio programoje. Jie ne kartą pažymėjo, jog Petras Vyšniauskas - Ukrainoje vienas žinomiausių užsienio saksofonistų.

„Ednist“ – festivalis turintis gilias tradicijas. Tai yra vienas reprezentatyviausių Ukrainoje vykstančių džiazo festivalių, turinčių savo profesionalią publiką,“ – teigė Lietuvos Respublikos kultūros atašė Ukrainoje ir Gruzijoje dr. Gabrielė Žaidytė.

„Per jo gyvavimo laiką keitėsi šio festivalio formatas, programa, kviečiamų atlikėjų pavardės, tačiau jei kelintus metus iš eilės jame su didžiausiu pasisekimu skamba lietuvių džiazas: prieš keletą metų jo scenoje grojo Kęstutis Vaiginis su savo kvartetu, praeitais metais jame skambėjo garsusis Leonido Šinkarenkos Jazz4. Tad, tai, kad lietuvių menininkai jau tradiciškai kviečiami į šį, vieną prestižiškiausių, muzikinių festivalių Ukrainoje, reiškia ne tik, kad mūsų džiazas šioje šalyje populiarus, bet ir tai, jog jis čia iš tiesų labai vertinamas, o mūsų muzika ir atlikėjai pripažįstami ir laukiami.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų