Pereiti į pagrindinį turinį

Australijos gėjai lietuvio nesužavėjo

2008-10-04 09:00
Australijos gėjai lietuvio nesužavėjo
Australijos gėjai lietuvio nesužavėjo / Merūno Garbatavičiaus asmeninio archyvo nuotr.

Sidnėjuje, kur gyveno Merūnas ir Milda, netoliese buvo įsikūręs homoseksualistų klubas, kitoje – kūną pardavinėjančios moterys bei "merginos-vaikinai".
Išeidamas 7 valandą į darbą statybose Merūnas dar matydavo prie klubo besibūriuojančius homoseksualus ir ryškiai išsidažiusias, trumpais sijonukais seginčias visą parą gatvėje dirbančias prostitutes.

Su homoseksualais kaunietis susidūrė ir dirbdamas renginiuose. Darbas banketus organizuojančioje firmoje "Troys Hospitality" buvo įdomiausias ir ilgiausias.
Barmenu ir padavėju įsidarbinęs lietuvis su seksualinėmis mažumomis susidūrė pirmąją darbo dieną, kai pilstė alų Sidnėjaus parke.

Čekas ne juokais išsigando

"Kas čia vyksta?!" – nusistebėjo Merūnas, kai alaus paprašė į Madonną panašus vyras. Netrukus alų gurkšnojo dar keli suknelėmis vilkintys vyrai. N.Gerbutavičius susivokė: pirmoji jo darbo diena sutapo su homoseksualų švente. "Joje sutikau ir nusmauktais džinsais mūvintį pusnuogį kurso draugą iš Vietnamo", – pasakojo M.Garbatavičius.
Sidnėjaus gėjai Merūnui pasirodė įkyrūs, šleikštūs ir vulgarūs. Sužinoję, kad vaikinas iš Lietuvos, jie laidydavo nešvankius juokelius apie galimus M.Garbatavičiaus ir arklio panašumus.

Merūno bičiulis čekas Sidnėjaus homoseksualų vengdavo. "Po to, kai vienas jų įžūliai pradėjo grabalioti baseine, o po to siūlė kartu eiti į dušą, čekas bijojo net vaikščioti be kompanijos", – prisiminė Merūnas. Įdomiausia jam buvo dirbti Olimpiniame parke įrengtuose paviljonuose – ten vyko Sidnėjaus Olimpinės žaidynės.

Geria daug alaus

Solidžiuose renginiuose australai geria vyną, bet dažniausiai – labai daug alaus: "Alus ten pilstomas į penkių skirtingų dydžių bokalus ir beveik dviejų litrų talpos ąsotį", – pasakojo M.Garbatavičius.

Lietuvis dirbo padavėju Australijos jūrų karinio laivyno rengiamuose banketuose. Kad gautų šį darbą, Merūnas privalėjo užpildyti penkiolika anketų, apsilankyti saugumo departamente, atsakyti daugybę klausimų: "Ar mano tėtis teistas, ar turiu tatuiruotę? Daug informacijos jie gavo iš Interpolo."

M.Garbatavičiaus draugė Milda dirbo konferencijoje, kurioje lankėsi Dalai Lama. Susitikimas su vienu pasaulio dvasinių lyderių kainavo nuo 500 Australijos dolerių. Dar keli Merūno draugai dirbo FIFA konferencijoje, kurioje dalyvavo šios asociacijos prezidentas Josephas Blatteris, Australijos vyriausybės vadovai. "Iš jaudulio padavėjams virpėjo rankos, todėl jiems patarė nešti ne po tris, kaip įprasta, bet po dvi lėkštes", – pasakojo Merūnas.

Aborigenai kelia gailestį

"Nesigailiu nė akimirkos! – paklaustas, ar nebuvo gaila išleisti uždirbtų pinigų pramogoms ir kelionei po Australiją, nedvejojo M.Garbatavičius. – Kartą savaitgalį nuvažiavome 2500 kilometrų iki vandenyno pakrantės, kur stūkso  Dvylika Apaštalų vadinami akmenys." Įspūdį padarė ir kopimas Raudonomis kalvomis iki didžiausio pasaulyje monolitinio Uluru akmens.

"Būkite atsargūs! – perspėjo apie 6 valandą vartus atidaręs kareivis. Dalį kelio aukštyn reikia įveikti besilaikant už grandinės arba virvės. – Kasmet nusprūsta 1-2 žmonės."
Tikriesiems Australijos gyventojams, aborigenams, priklausantis Uluru traukia turistus. Neseniai čia įvyko konfliktas. Pagal tradicijas prieš vestuves dvi paras vienumoje atėjusi pabūti aborigenė, pamačiusi, kad ją fotografuoja turistė,  sviedė į ją akmenį ir sužeidė. Turistė aborigenę padavė į teismą.

"Nejauku, bet jų gaila, – prisipažino Merūnas, pasakodamas įspūdžius iš vieno aborigenų miestelio. – Pilka, niūru, važinėja policijos mašinos. Dauguma aborigenų bedarbiai, sėdi būriais gatvėje, vartoja alkoholį."

Baltasis dangus ant žemės

Po 100 kilometrų ilgio Fraserio salą lietuvių pora keliavo visureigiu. Merūnas ir Milda grožėjosi smėliu, dviem skaidriais kaip krištolais ežerais ir dar nuo Pirmojo pasaulinio karo ant seklumos užplaukusiu japonų laivu.

Trečiasis pasaulyje pagal grožį laukinis Baltojo dangaus ("White Heaven") paplūdimys pritrenkė savo žavesiu. "Baltutėlis gurgždantis po kojomis smėlis, permatomas vanduo, plaukiojantys rykliai, delfinai, spalvotos žuvys, ratus sukantys mėlynieji banginiai", – vardijo Merūnas.

"Ten draudžiama ne tik įrengti viešbučius, – pasakojo jis, – bet ir kasinėti. Toje vietoje buvo duotas tik vienintelis leidimas – NASA specialistams įrengti stotį su teleskopu."

Pagrindinis patiekalas – "Formulė-1"

"Tai buvo kažkas fantastiško!" – Fernando Alonso gerbėjas Merūnas švytėjo pasakodamas apie "Formulės-1" varžybas Melburne.

Prieš kelis mėnesius užsisakę 200 litų kainavusius sėdimus bilietus M.Garbatavičius ir dar trys lietuviai paštu juos gavo tik paskutinę dieną, kai apimti nevilties išsirengė išvažiuoti į Melburną. "Nuo pat ryto vyko motociklų, "Mercedes", "Porsche" bei kitų mašinų lenktynės, įvairūs konkursai, naujų automobilių pristatymas, kvietė fotografuotis žavūs modeliai, už stiklo šoko striptizą, vyko roko veteranų "KISS" koncertas ir, žinoma, pagrindinis patiekalas – "Formulė-1" lenktynės", – pasakojo Merūnas.


Atsipalaidavimas ir didelis nuotykis

Taip dešimt mėnesių Australijoje pavadino 24 metų Merūnas Garbatavičius. Buvęs Kauno technologijos universiteto  studentas su bendraamže mylimąja Milda Jankauskaite šeštoje pagal dydį pasaulio šalyje dirbo beveik dešimt darbų ir įveikė tūkstančius kilometrų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų