Pereiti į pagrindinį turinį

Vestuvių automobilių mados keičiasi

2012-05-05 23:59

Artėjant vestuvių metui, šią šventę planuoja ne viena pora, o kokia šventė be ypatingos transporto priemonės. Vieni renkasi senovinius ir originalius automobilius, kiti nuomojasi limuzinus, nes būtent tą dieną nori važiuoti itin prabangiai.

Kokį automobilį pasirinkti vestuvėms priklauso nuo daugelio veiksnių: amžiaus, stiliaus, spalvų, biudžeto, vestuvių vietos, planuojamo maršruto, keleivių skaičiaus ir metų laiko.

Kaip teigia vestuvių planuotoja Agnieszka Dobrovolska, limuzinus vestuvėms dažniau nuomojasi kauniečiai. O vilniečiai mieliau renkasi kitus stilingus automobilius, kartais visureigius.

Agnieszka pastebi, kad per šešerius metus, kai ji organizuoja šventes jaunavedžiams, keitėsi ir pageidaujamų automobilių modeliai.

"Prieš šešerius metus, kai pradėjau dirbti šiame versle, dažniausiai vestuvėms lietuviai rinkdavosi "BMW" 7 klasės automobilius ir "Mercedes" modelius, ypač limuzinus. Dabar gi tokiais automobiliais važinėja patys, taigi vestuvėms renkasi dažniau retro stiliaus automobilius, kabrioletus, "Buick" ar "Chrysler" automobilius. Kai kurie jų itin seni, tačiau puikiai atnaujinti, nuleidžiamais stogais", – pasakojo pašnekovė.

Yra ir tokių, kurie į vestuvių puotą atskrenda ir motoskraidykle ar parasparniu, net sraigtasparniu arba atplaukia kateriu.

"Vis daugiau porų pageidauja naujų automobilių, kurių nesiūlo nuomos punktai, o rasti jų galima tik automobilių salonuose, – teigė A.Dobrovolska. – Lietuviai vis dažniau ieško išskirtinių spalvų, nori visų automobilių vienodų. Na, o populiariausios vestuvių automobilių spalvos – balta ir juoda, kabrioletų – raudona, o sidabrinės spalvos automobilius lietuviai renkasi retai."

Paklausta, ar pastebi nesutarimų tarp jaunosios ir jaunojo dėl vestuvių automobilio, pašnekovė teigė, kad dažniau savo pageidavimą išreiškia vyras. Be to, vis dažniau patys jaunieji nori vairuoti automobilį, kuriuo važiuos į savo šventę, net jaunosios nori sėstis prie vestuvių automobilio vairo.

"Lietuviai labai išradingi, kartais nusprendžia automobilių vestuvėms ieškoti patys. Būna, kad suranda savo vestuvėms tokių neįprastų, senų automobilių, kurių iki šiol nesu mačiusi, – pasakojo vestuvių planuotoja. – Be to, jų jaunavedžiai randa nebūtinai didmiesčiuose, o, pavyzdžiui, Panevėžyje, Šiauliuose."

A.Dobrovolska teigia, kad automobilio pasirinkimas priklauso ir nuo to, ar jis bus fotosesijos akcentas, ar tik kaip susisiekimo priemonė.

"Jei norite gražių vestuvinių nuotraukų prie automobilio, patarčiau rinktis išskirtinį senovinį modelį. Jei norite pasijusti karaliais ir važiuoti itin patogiu automobiliu, kokio negalite sau leisti kas dieną, – rinkitės limuzinus, "BMW" ar "Mercedes" klasės modelius. Na, o gražiai papuošti galima bet kurį automobilį", – jaunavedžiams patarė vestuvių planuotoja.

Pašnekovė pastebi, kad automobilis ne visiems svarbus. Yra tokių, kurie vestuvių automobilio ar automobilių net nepuošia. Kiti gi renkasi autobusus, kuriais patogu ir visam pulkui važiuoti, ir paskui svečius išvežioti.


Patarimai renkantis automobilį vestuvėms

Metų laikas – senų markių automobiliai ir kabrioletai netiks žiemą.

Atstumas, kurį ketinate nuvažiuoti, – senų markių automobiliai ir kai kurios klasikinės mašinos negali įveikti labai ilgų atstumų.

Vestuvių automobilio spalva – balta yra tradicinė, tačiau sidabrinė bus kontrastas baltai suknelei.

Jūsų maršrutas – automobilis turi tikti keliams ir vietoms, kurias jūs ketinate aplankyti.

Keleivių skaičius ir amžius – svarbu, ar pakaks sėdynių, ar bus vaikų ir kokio amžiaus.


Populiariausi tarp moterų JAV

"VW Beetle" kabrioletas

"BMW mini"

"Nissan Figaro"

"Rolls Royce Open Tourer", gaminamas nuo 1930 m.

"Rolls Royce Silver Cloud", gaminamas nuo 1950 m.

"Morris Minor", gaminamas nuo 1960 m.

"Daimler Limousine", klasikinis limuzinas, su sėdynėmis 6–7 žmonėms ir gaminamas nuo 1970 m.


Populiariausi tarp moterų Didžiojoje Britanijoje

"Rolls-Royce Phantom"

1940-ųjų "Austin Princess"

"Bentley Arnage"

"Aston Martin"

1930-ųjų "Beauford Open Tourer"

"Mercedes Maybach"

"Maserati Quattroporte"

"Bentley Flying Spur"

"Rolls-Royce Silver Cloud"

Karieta, pakinkyta arkliais

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų