Quantcast

D. Žalimas džiaugiasi laimėtu EP mandatu: stos į Laisvės partiją

Laisvės partijos sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderis Dainius Žalimas teigia, kad „laisviečių“ rinkimuose laimėtas mandatas partijai yra fantastiškas rezultatas. Politikas tikina ketinąs ištesėti anksčiau duotą pažadą ir tapti Laisvės partijos nariu.

„Sunku pasakyti, ko tikiesi, kada strateginis balsavimas prezidento rinkimuose apsisuko konkrečiai prieš mane. Tai aš džiaugiuosi, kad šiuo atveju suveikė priešingai. Kad ir mano dalyvavimas Laisvės partijos sąraše padėjo pritraukti ir partijai balsų“, – žurnalistams paaiškėjus balsavimo rezultatams teigė D. Žalimas.

„Kartu su puikia komanda dirbant tai tikrai yra geras rezultatas, žinant apskritai, kad tai yra viena iš valdančiųjų partijų, kad tai nėra pats geriausias fonas rinkimuose dalyvaujant paprastai Lietuvoje. Tai 8 proc. tikrai yra fantastinis rezultatas. Aš manau, kad galima pasiekti ir dar daugiau ateityje“, – sakė jis.

Politikas tikina po sėkmingo pasirodymo EP rinkimuose stosiąs į Laisvės partiją.

„Pažadėjau, kad tai yra logiška, jeigu partija tave iškelia, būti tos partijos nariu“ , – sakė D. Žalimas.

A. Armonaitė: puiki perspektyva

Laisvės pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad „laisviečių“ pasirodymas Europos Parlamento (EP) rinkimuose rodo puikią perspektyvą.

Ačiū visiems rinkėjams – jie yra tikroji mūsų atrama.

„Puiki perspektyva. Ir vienintelė tikra gyventojų apklausa, vieninteliai tikri reitingai yra rinkimai. Taip kad šitie rinkimai parodė, kad Laisvės partija yra ketvirta Lietuvoje – 8 proc. Taip, man asmeniškai norėjosi, kad dar daugiau žmonių ateitų balsuoti ir, manau, kad kai jų ateis daugiau, tas rezultatas gali būti dar geresnis“, – džiaugėsi A. Armonaitė.

„Reitingų bendrovės priekaištai niekada nenuprognozuoja Lietuvoje rezultatų. Ačiū visiems rinkėjams – jie yra tikroji mūsų atrama“, – pridūrė Laisvės partijos pirmininkė.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko penktieji EP rinkimai. Šiemet kandidatų sąrašus į EP kėlė 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Visgi, šie rinkimai buvo vieni pasyviausių – savo pilietinę valią atėjo išreikšti vos 28,35 proc. rinkėjų.

Renkant europarlamentarus prieš penkerius metus, 2019-aisiais, bendras aktyvumas siekė 53,43 procento. Tiesa, tuomet EP rinkimai vyko kartu su prezidento rinkimų antruoju turu.

Prieš penkerius metus EP rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – abi partijos gavo po du mandatus.

Tuo metu Liberalų Sąjūdis, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ bei „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija tąkart vykusiuose rinkimuose iškovojo po vieną mandatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liet.

Liet. portretas
Vistiek i kaleima teks keliauti neišgelbės tas perlamentas

Neilgai

Neilgai portretas
dziaugsis mandatu tas gaidosas. teisinis persekiojimas lietuvoje nepades pasislepti uz euro mandato. i cype ir i gaidyna.

Biologas

Biologas portretas
Žalia žolė -usnis,žalia varlė -šaltakraujė amfibija,o skystas žalimas -konstitucinių nuodvasų peredastas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių