Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda apie darbą su valdančiaisiais: per skausmą

2024-09-09 09:32 diena.lt inf.

Vertindamas pastarųjų ketverių metų darbą su dabartine valdančiąja dauguma, prezidentas Gitanas Nausėda pripažįsta, jog bendravimas vyko „per skausmą“. Ir nors, šalies vadovo nuomone, pavyko išsaugoti politinį stabilumą valstybėje, tarpusavio nesutarimų ir konkurencijos buvo pernelyg daug.

Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė / P. Peleckio / BNS nuotr.

„Per skausmą, bet vis dėlto, šį bei tą mes padarėme“, – pirmadienį publikuotame interviu delfi.lt sakė G. Nausėda, paklaustas, kaip įvertintų darbą su centro-dešinės dauguma Seime.

„Manau, kad mes išsaugojome politinį stabilumą. Tie nesutarimai, įtampos – jų buvo, buvo labai daug. Nepaisant to, nebuvo kažkokių ryškių politinių krizių, kurios sustabdytų visą politinį procesą. Bet aš nežinau, ar Lietuvos žmonės dar yra nusiteikę žiūrėti artimiausius ketverius metus į tai, kaip konfrontuoja ar konkuruoja valdžios institucijos. Aš tikiu, kad galima susitarti, žiūrėti tam tikra kryptimi. Bet, savaime suprantama, tada į valdžią turėtų ateiti politinės jėgos, kurios turi panašesnį požiūrį į socialinius dalykus, tam tikrus ekonominius sprendimus“, – kalbėjo prezidentas.

G. Nausėda neneigia, jog santykiuose su valdančiaisiais galima įžvelgti ir jo klaidų. Tačiau, pabrėžė šalies vadovas, bendravimo toną konservatoriai uždavė pirmosiomis kadencijos savaitėmis.

Kai kas matuojasi mygtukais, kai kas matuojasi pečiais ir raumenimis. Tai to noro pasimatuoti buvo.

„Kuomet valdančiajai koalicijai arba jos pagrindinei partijai laimėjus rinkimus, jau antrą savaitę pradedama kalbėti apie tai, kad reikia panaikinti kai kurias prezidento kompetencijas, konkrečiai – atstovauti šaliai Europos vadovų Taryboje (EVT). Reiškia, kad čia yra kaip barjeriniame bėgime – jau barjeras pirmasis nuspirtas, tada ritmas išsiderina“, – konservatorių iniciatyvas prisiminė prezidentas.

„Aš iš tikrųjų ne kartą stengiausi bendrauti konstruktyviai, bet visą laiką jaučiu tam tikrą konkurencinį įkarštį ir norą matuotis. Kai kas matuojasi mygtukais, kai kas matuojasi pečiais ir raumenimis. Tai to noro pasimatuoti buvo“, – kalbėjo jis.

Šalies vadovas svarsto – gali būti, jog toks valdančiųjų elgesys gali būti susijęs su tam tikra nebranda, jaunatvišku maksimalizmu.

„Bet visa tai mes išgyvenome. Mes iš to išėjome sustiprėję. Ir, manau, kad šitame beprasmiškame raumenų matavimosi procese, rinkimai parodė, kad tos partijos, kurios norėjo matuotis raumenimis, jos prarado rinkėją ir jos triuškinamai pralaimėjo prezidento rinkimus“, – argumentavo G. Nausėda.

ELTA primena, kad pastarosios Seimo kadencijos metu ne sykį kilo ginčai tarp Prezidentūros ir valdančiųjų. Nesutarimai labiausiai išryškėjo iškilus diskusijoms dėl atstovavimo EVT bei ieškant sutarimo dėl ambasadorių skyrimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Nieko baisaus.

Tuoj,sitie valdantieji nevykeliai,isnyks amziams.Tiksliau-valdanciosios.
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų