Quantcast

I. Šimonytė: situacija pasienyje rodo, kad Baltarusijos režimui skauda dėl sankcijų

Situacija Lietuvos ir Lenkijos pasienyje rodo, kad Baltarusijos režimui skauda dėl jau priimtų sankcijų, teigia premjerė Ingrida Šimonytė.

Ji taip sakė paklausta, kokios Europos Sąjungos sankcijos padėtų pakeisti Minsko režimo elgesį.

„Manau, kad elgesį visuomet labiausiai keičia tos sankcijos, kurios skauda. Tai manau, kad tų sankcijų, kurios skauda, jau yra nemažai priimta, todėl, kad tai, kas dabar vyksta, yra reakcija į sankcijas“, – trečiadienį žurnalistams Kapčiamiesčio užkardoje sakė Vyriausybės vadovė.

Jos teigimu, dažniausiai režimai neigia sankcijų įtaką.

Tai manau, kad tų sankcijų, kurios skauda, jau yra nemažai priimta, todėl, kad tai, kas dabar vyksta, yra reakcija į sankcijas.

„Nors paprastai tie režimai mėgsta sakyti, kad sankcijos jiems nieko blogo nedaro ir nieko nekeičia, tačiau jeigu įvertinsite tai, ką kalba propagandistai tų pačių režimų, tai iš tų kalbų labai aiškiai girdėti, kad tai yra spaudimas atšaukti sankcijas, vadinasi, jau dabar priimtos sankcijos gana skaudžiai kerta per ekonomiką, dar nėra įsigaliojusios JAV sankcijos, kurios įsigalios gruodžio pradžioje“, – teigė I. Šimonytė.

„Šiuo konkrečiu atveju sankcijos, kurios skirtos subjektams ir asmenims, dalyvaujantiems ir organizuojantiems šitą migrantų srautą – į Baltarusiją, visų pirma – tikrai yra labai svarbus žingsnis, bet nemanau, kad paskutinis“, – pridūrė ji.

ES šiuo metu svarsto naujas sankcijas Baltarusijai, kad paspaustų Aliaksandro Lukašenkos režimą, kaltinamą neteisėtos migracijos į kaimynines Bendrijai priklausančias šalis organizavimu.

Įtampa dar labiau pakilo nuo pirmadienio, prie Baltarusijos pasienio su Lenkija atvykus keliems tūkstančiams migrantų. Lietuvos pareigūnai baiminasi, kad panaši situacija gali pasikartoti prie jos sienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Oi atsirugs Lietuvai tos jusu sankcijos, dar ilgai kosesim kraujais. Vedat sali i sunaikinima ir dziaugiates, kad kazkam skauda? Mums jau nuo jusu skauda visa esybe, gal neveltui mitinge zmones buvo pastate kartuves, matyt jau tada zinojo, kad jus mus nuvesit i niekur.

Riko

Riko portretas
Man atrodo, kad skauda Lietuvai ir Lenkijai. O Batia tik linksminas, tpsnt lengvai kerstauja. Jam kazkokios ES sankcijos neturi reiksmes. Pardavineja elektra tai paciai ES tik kaina 3 k pakele.

O gal...

O gal... portretas
prisiminkim kas dėl viso šito KALTAS ???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių