Pereiti į pagrindinį turinį

V. Čmilytė-Nielsen: centro-kairės koalicija įmanoma, bet yra gana daug skirčių

2024-10-14 10:31

Liberalų sąjūdžio lyderė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad centro-kairės koalicija teoriškai yra įmanoma, tačiau vertybine prasme joje būtų pakankamai daug skirčių.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Centro-kairės koalicija teoriškai gal ir būtų įmanoma, bet tikrai vertybine prasme yra pakankamai daug skirčių. Puikiai suprantu, kad Sauliui Skverneliui su Ramūnu Karbauskiu koalicijoje dirbti kartu gal ir nelabai norėtųsi“, – pirmadienį per BNS ir LRT rengiamą porinkiminę spaudos konferenciją Valdovų rūmuose Vilniuje sakė V. Čmilytė-Nielsen, paklausta apie galimą liberalų dalyvavimą centro-kairės koalicijoje.

Liberalų sąjūdį, kaip pageidaujamą partnerį centro-kairės koalicijoje, pirmadienį įvardijo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, koalicijų sudėtis paaiškės po antrojo turo.

„Tuomet tikrai matysime ne tik galimų koalicijų žemėlapius, bet ir konkrečią politinę aritmetiką, kuri leistų kalbėti apie konkrečius programinius dalykus“, – teigė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen sakė sekmadienio vakarą kalbėjusi su S. Skverneliu ir kai kuriais jo komandos atstovais, tačiau, anot Liberalų sąjūdžio lyderės, tai buvo „daugiau mandagumo pokalbis“.

Ji pabrėžė, kad Liberalų sąjūdis, turėdamas svarų balsą naujos kadencijos Seime, keltų žmogaus teisių klausimus.

 

 

Seimo pirmininkės teigimu, Liberalų sąjūdis sekmadienį vykusiuose rinkimuose susigrąžino palaikymą didmiesčiuose bei triskart padidino savo palaikymą Vilniuje.

Vertindama kitų liberalių koalicijos partnerių – „laisviečių“, neperžengusių patekti į parlamentą reikalingos 5 proc. kartelės, pasirodymą, V. Čmilytė-Nielsen teigė, jog rinkėjams labiau buvo priimtina „nuosaikesnė, labiau telkianti“ retorika.

„Radikaliais pareiškimais ir konfliktine linija nepasieksi tų sprendimų, kurie yra labai svarbūs dageliui žmonių ir kuriuos galima priimti Seime tik telkiant“, – teigė Liberalų sąjūdžio lyderė.

Liberalų sąjūdis su 7,70 proc. balsų turi septynis mandatus, į antrą turą vienmandatėse apygardose pateko devyni partijos atstovai. 

Tuo metu Senamiesčio-Žvėryno apygardoje Vilniuje V. Čmilytė-Nielsen, surinkusi 44,90 proc. rinkėjų balsų, išrinkta pirmajame ture.

Šiuo metu Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime priklauso 11 politikų.

 

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų