Pereiti į pagrindinį turinį

Atnaujinami skrydžiai į Vokietiją: URM įspėja atsakingai planuoti keliones

2020-05-12 06:40
ELTOS inf.

Nuo trečiadienio, gegužės 13 dienos, gavusi Lietuvos Vyriausybės leidimą, reguliarius skrydžius Frankfurto prie Maino (Vokietija) kryptimi iš Vilniaus atnaujina „Lufthansa“ oro bendrovė. Bendrovė dėl skrydžių atnaujinimo leidimo Vyriausybės nustatyta tvarka kreipėsi dar balandžio 7 dieną.

A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Užsienio reikalų ministerija (URM) praneša, kad yra gavusi prašymų atnaujinti reguliarius skrydžius ir kitomis kryptimis. Teikdama siūlymus Lietuvos Vyriausybei dėl galimybių atnaujinti skrydžius kitomis kryptimis, ministerija bendradarbiauja su atsakingomis Lietuvos institucijomis ir vertina tokias galimybes atsižvelgdama į epidemiologinę situaciją ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas. Šiuo metu kitoms skrydžių kryptims leidimai nėra suteikti, sakoma URM pranešime.

Ketinantiems keliauti ministerija rekomenduoja atsakingai įvertinti bilietų įsigijimo galimybes į skrydžius, kuriems leidimai dar nesuteikti. Taip pat rekomenduojama iš anksto išsiaiškinti, kokius reikalavimus ir apribojimus taiko šalys, į kurias ketinama vykti.

Užsienio reikalų ministerija, atsižvelgdama į PSO paskelbtą koronaviruso pandemiją, į ženklų užsikrėtusiųjų skaičių užsienio valstybėse bei valstybių taikomus judėjimo ir sienų kirtimo suvaržymus viruso plitimo suvaldymui, taip pat į Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbtą karantiną, vis dar rekomenduoja atidėti keliones ir karantino laikotarpiu nevykti į užsienio valstybes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų