Pereiti į pagrindinį turinį

NŠA: pusantro karto augo brandos egzaminų apeliacijų kiekis: 7 proc. jų pakeitė įvertinimą

2024-07-22 16:59 diena.lt inf.

Šiemet pusantro karto išaugo brandos egzaminų apeliacijų skaičius, 7,3 proc. visų pateiktų apeliacijų keitė darbų įvertinimus, pirmadienį pranešė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / S. Lisausko/BNS nuotr.

Šiemet po pagrindinės ir pakartotinės brandos egzaminų sesijų buvo pateiktos 805, pernai – 532 apeliacijos.

„(...) Įvertinus jų darbus iš naujo, rezultatai pasikeitė 59 atvejais. (...) Toks palyginimas tik dar kartą paliudija kokybišką vertintojų darbą“, – pranešime cituoajamas laikinai NŠA direktoriaus pareigas einantis Aidas Aldakauskas.

Po apeliacijų išnagrinėjimo įvertinimai ir didėjo, ir mažėjo: iš 59 darbų, kurių įvertinimai pasikeitė, padidėjo 45 darbų įvertinimai, sumažėjo – 14 darbų.

Pernai pasikeitė 9,3 proc. darbų rezultatai iš visų teiktų apeliacijų.

Daugiausiai apeliacijų teikta dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino – 478, matematikos – 162 ir užsienio kalbos (anglų) – 50 rezultatų. Šiemet pirmą kartą valstybinį lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros egzaminą laikę kandidatai pateikė 12 apeliacijų.

Brandos atestatas kandidatui išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus, o apeliacijos rezultatas į atskirą dokumentą, pateikiamą kartu su brandos atestatu. Apeliacijų rezultatai yra galutiniai ir nekeičiami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų