Pereiti į pagrindinį turinį

Šou verslo veikėją atvėsins teismas

2009-04-16 09:00
Šou verslo veikėją atvėsins teismas
Šou verslo veikėją atvėsins teismas / Mindaugo Ažušilio nuotr. Nesusivaldė: linksmybes mėgstantis G.Daugėla įsivėlė į konfliktą su pareigūnais.

Muzikos prodiuseriui 44 metų Gyčiui Daugėlai gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Tokios bausmės jis gali sulaukti už pasipriešinimą policijos pareigūnams bei jų garbės ir orumo pažeminimą.

Sužeisti trys žmonės

Nemalonumai su teisėsauga G.Daugėlai, kuris vadovauja bendrovei "Tikra produkcija", prasidėjo kovo 13-osios vakarą, kai jo vairuojamas automobilis "Lexus" Antakalnyje ties troleibusų žiedu trenkėsi į pėsčiuosius sustojusį praleisti automobilį "Audi". Šiam nuo smūgio pavažiavus į priekį, buvo sužeisti trys per perėję einantys jaunuoliai.

Ligoninėje aštuoniolikmečiui jaunuoliui buvo nustatyti nugaros ir galvos sumušimai, 24 metų merginai sumuštos kojos ir galva, o dvidešimtmetei gydytojai nustatė plėštinę blauzdos žaizdą.

Iškart po įvykio įtarta, kad G.Daugėla vairavo neblaivus, tačiau pūsti į alkoholio matuoklį jis atsisakė.

Konfliktas automobilyje

Nepavykus nustatyti G.Daugėlos girtumo įvykio vietoje, sostinės Patrulių rinktinės pareigūnai nusprendė jį vežti į Vilniaus priklausomybės ligų centrą Gerosios Vilties gatvėje. Įsodinus prodiuserį į tarnybinį automobilį, prasidėjo konfliktai.

Kaip teigiama bylos medžiagoje, iki tol ramus buvęs G.Daugėla vežamas pratrūko. Jis keikė pareigūnus, bandė iššokti iš automobilio. Kai policininkai pabandė įsisiautėjusį avarijos kaltininką nuraminti, šis vienam pareigūnų spyrė į koją. G.Daugėlai buvo uždėti antrankiai, su šiais jis ir pristatytas į priklausomybės ligų centrą. Bet ir čia prodiuseris tikrintis girtumą atsisakė.

Pagal Lietuvos įstatymus atsisakęs girtumą tikrintis vairuotojas automatiškai pripažįstamas vairavęs neblaivus, tad už šį nusižengimą G.Daugėlos laukia dar vienas teismas.

Vakar Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme pasipriešinimo pareigūnams byla taip ir nebuvo atversta, nes į teismo posėdį negalėjo atvykti kaltinamojo advokatas. Prie šios istorijos teismas ketina sugrįžti balandžio 21 d.

Girtuoklių nemyli

Vilniaus policijos interneto tinklalapyje jau senokai skelbiamos prie vairo sulaikytų neblaivių asmenų pavardės. Deja, nei G.Daugėlos, nei kitų girtų vairavusių "įžymybių", pavyzdžiui, grupės "Sel" lyderio Egidijaus Dragūno, dabartinio Seimo nario Roko Žilinsko, pavardžių ten nėra.

"Neblaivių vairuotojų pavardės skelbiamos tik po teismo nutarties, mes nieko nerūšiuojame, nemirštame iš meilės nė vienam girtuokliui, nesvarbu, ar tai būtų G.Daugėla, ar E.Dragūnas", – dienraščiui sakė Vilniaus kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius. Pasak jo, girtų vairuotojų sostinėje sulaikoma nemažai, tačiau besipriešinančių pareigūnams pasitaiko tik vienas kitas per mėnesį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų