Pereiti į pagrindinį turinį

NATO Sakartvelo įstatymą dėl „užsienio įtakos“ vadina žingsniu klaidinga kryptimi

2024-05-15 09:35

NATO trečiadienį perspėjo Sakartvelą, kad jo naujas įstatymas dėl „užsienio įtakos“ yra „žingsnis klaidinga kryptimi“, kuriuo tolstama nuo europinės ir euroatlantinės integracijos.

Scanpix nuotr.

„Raginame Sakartvelą pakeisti kursą ir gerbti teisę į taikų protestą“, – nurodė NATO atstovė Farah Dakhlallah (Fara Dachlala).

Sakatvelo parlamentas išvakarėse priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą, pagal kurį visos nepriklausomos nevyriausybinės ir žiniasklaidos organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio, turės užsiregistruoti kaip „organizacija, veikianti pagal užsienio valstybės interesus“.

Nors prezidentė ketina vetuoti įstatymą, valdančioji partija turi pakankamai parlamentarų, kad galėtų atmesti prezidentės veto.

Įstatymas dėl užsienio įtakos nevyriausybinėms organizacijoms priimtas nepaisant kelias savaites trunkančių protestų ir didėjančios įtampos.

Įstatymą oponentai pasmerkė kaip panašaus represinio teisės akto Rusijoje dėl „užsienio agentų“ analogą. Juo Maskva slopina kritikus ir siekia užgniaužti nepriklausomą žiniasklaidą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų