Pereiti į pagrindinį turinį

Siekdama apriboti migraciją, Vokietija sugriežtino visų sienų kontrolę

2024-09-16 09:30 diena.lt inf.

Vokietija pirmadienį sugriežtino visų savo sienų kontrolę, tokiu būdu siekdama apriboti neteisėtą migraciją, nors kritikai teigia, kad toks sprendimas kelia grėsmę Šengeno zonos taisyklėms dėl judėjimo laisvės.

Scanpix nuotr.

Vokietijos policija dabar pradės patikras ir kontrolės punktuose prie sienų su Liuksemburgu Belgija, Nyderlandais ir Danija. Pirmiau griežtesnės patikros buvo atliekamos prie sienų su Lenkija, Čekija, Šveicarija ir Prancūzija.

Naująsias patikras pradėti nurodžiusi vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser pažadėjo, kad darbo reikalais sieną kertantys keliautojai jokių transporto sutrikimų neturėtų patirti.

N. Faeser naująsias sienų kontrolės priemones Europos Komisijoje oficialiai užregistravo prieš savaitę, teigdama, jog jos yra būtinos, turint omenyje didelį į Vokietiją patenkančių migrantų kiekį.

Iš pradžių šias priemones numatoma taikyti pusę metų, po to jų galiojimas gali būti pratęstas. Patikros prie sienos su Austrija vykdomos nuo 2015 m.

Nors visos 29 Šengeno susitarimą pasirašiusios šalys, tarp kurių – dauguma Europos Sąjungos narių bei Norvegija, Šveicarija, Islandija ir Lichtenšteinas, paprastai leidžia keliaujantiesiems laisvai kirsti savo vidaus sienas, išaugus migracijai ir islamo terorizmo grėsmei, kai kuriuose pasienio punktuose vėl buvo pradėtos vykdyti patikros.

Vykdydamos sienos kontrolę, valdžios institucijos migrantus gali apgręžti, o tai yra gerokai paprasčiau nei juos deportuoti iš šalies.

Nuo 2023 m. spalio Vokietijoje apgręžta maždaug 30 000 migrantų, neturinčių teisės atvykti į šalį.

Migracijos klausimas vėl tapo vienu iš pagrindinių politinės darbotvarkės klausimų po to, kai peiliu ginkluotas siras praėjusį mėnesį nudūrė tris asmenis Solingeno mieste šalies vakarinėje dalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų