Quantcast

Teismas rusų okupuotame Kryme nuteisė vyrą 12 metų kalėjimo už pagalbą Ukrainos pajėgoms

Rusijos teismas okupuotame Krymo pusiasalyje nuteisė vyrą 12 metų kalėjimo už tai, kad jis filmavo Maskvos karinius objektus, siekdamas padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Rusijai pasiuntus karius į Ukrainą, Maskva nuteisė šimtus piliečių, kurie, jos teigimu, per daugiau kaip dvejus metus trunkanti konfliktą padėjo Kyjivui arba kaip nors jį parėmė. 

Rusijos valstybinės naujienų agentūros citavo teismo spaudos tarnybą, kuri pranešė, kad Krymo Aukščiausiasis teismas paskelbė, jog 1991 metais gimęs Sakų rajono gyventojas pripažintas „kaltu dėl valstybės išdavystės“.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad prokurorai pareiškė, jog vyras „filmavo oro gynybos sistemos veikimo procesą ir komentavo jos buvimo vietą, kad padėtų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“.

Pasak prokurorų, jis nusiuntė filmuotą medžiagą Ukrainos pokalbių robotui, skirtam rinkti informaciją apie Rusijos karinius taikinius.

Nepriklausomos teisių grupės teigia, kad Rusijai sugriežtinus įstatymus ir bausmes dėl karo Ukrainoje, praėjusiais metais Maskva iškėlė rekordinį skaičių bylų dėl valstybės išdavystės.

Daugiau nei dvejus metus su Maskvos invazija kovojanti Ukraina nuolat rengia atakas Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Krymą Rusija aneksavo 2014 metais. Kyjivas ir jo sąjungininkai pasmerkė šią aneksiją ir jos nepripažįsta.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos teismasnuteisė 12 metųKrymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių