Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Izraelio premjeras paragino sunaikinti Irano branduolinę infrastruktūrą

2024-10-02 13:11 diena.lt inf.

Po to, kai Teheranas paleido į Izraelį spiečių raketų, buvęs Izraelio ministras pirmininkas Naftalis Bennettas trečiadienį paragino suduoti ryžtingą smūgį branduolinei Irano infrastruktūrai.

Scanpix nuotr.

„Turime jau dabar imtis veiksmų, kad sunaikintume Irano branduolinę programą, jos pagrindinę energetikos infrastruktūrą ir mirtinai suluošintume šį teroristinį režimą“, – po antradienį įvykdyto išpuolio prieš Izraelį praėjus vos kelioms valandoms socialiniame tinkle „X“ rašė N. Bennettas.

„Mes turime pateisinamą priežastį. Mes turime priemones. Dabar, kai „Hezbollah“ ir „Hamas“ jau yra paralyžiuotos, Iranas tapo pažeidžiamas“, – rašė N. Bennettas.

Izraelio pagrindinės opozicijos lyderis Yairas Lapidas taip pat išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Iranas už šį išpuolį turėtų sumokėti „didelę kainą“.

„Teheranas žino, kad Izraelis ateina. Atsakas turi būti griežtas, juo turi būti išsiųsta vienareikšmiška žinutė teroristų ašiai Sirijoje, Irake, Jemene, Libane, Gazoje ir pačiame Irane“, – teigė Y. Lapidas, 2022 m. pats trumpam ėjęs premjero pareigas.

Iranas kaltinamas mėginimais kurti branduolinius ginklus, nors Islamo respublika primygtinai teigia, kad savo branduolinę programą vykdo išimtinai taikiems tikslams.

Plačiai žinoma, kad Izraelis turi branduolinių ginklų, tačiau jis pats to nėra patvirtinęs.

Antradienio raketų kruša tapo antru tiesioginiu Irano išpuoliu prieš Izraelį – pirmoji tokia ataka naudojant raketas ir bepiločius orlaivius buvo įvykdyta balandį, atsakant į kruviną Izraelio smūgį Irano konsulatui Damaske.

Nors Irano remiamos viso regiono grupuotės jau įsivėlė į Gazoje vykstantį karą, kurį sukėlė Palestinos grupuotės „Hamas“ spalio 7 d. išpuolis Izraelyje, Teheranas kol kas iš esmės susilaiko pulti savo priešą šiame regione.

N. Bennettas į valdžią atėjo per 2021 m. rinkimus ir vadovavo didelei politinei koalicijai, tačiau savo poste išsilaikė vos vienerius metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų