Pereiti į pagrindinį turinį

„Hezbollah“ skelbia naują „eskalavimo fazę“ kare su Izraeliu

2024-10-18 09:45 diena.lt inf.

Libano grupuotė „Hezbollah“ ketvirtadienį sakė pradedanti naują savo karo su Izraeliu fazę ir nurodė pirmą kartą prieš karius panaudojusi tiksliai valdomas raketas.

Nuo rugsėjo 23-iosios, kai labai suintensyvėjo karo veiksmai, Izraelis bombarduoja „Hezbollah“ bastionus Libano pietuose ir rytuose. Be to, Libano pasienio kaimuose, Izraelio pajėgoms praėjusį mėnesį pradėjus sausumos invaziją, vyksta artimieji mūšiai.

„Hezbollah“ skelbia perėjimą į konfrontacijos su priešu Izraeliu naują eskalavimo fazę ir tai atsispindės per artimiausių dienų įvykius“, – sakoma grupuotės pareiškime.

Šis pranešimas paskelbtas po to, kai Izraelio kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad jos pajėgos nukovė islamistų grupuotės „Hamas“, kuri yra „Hezbollah“ sąjungininkė, lyderį Yahya Sinwarą.

Tačiau pareiškime „Hamas“ vadas neminimas.

Jame teigiama kad „šimtai kovotojų (...) yra visiškai pasirengę atremti bet kokį Izraelio antžeminį įsiveržimą į pietinius Libano kaimus“, ir pažymima, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo išpuolių prieš Izraelį.

Pareiškime priduriama, kad raketų smūgių „kasdien vis daugėja“, o „tiksliai valdomos raketos (...) buvo panaudotos pirmą kartą“.

Izraelis rugsėjo 27 dieną per galingą smūgį Beirute nukovė „Hezbollah“ lyderį Hassaną Nasrallah. Žydų valstybė ne kartą reikalavo, kad „Hezbollah“ pasitrauktų nuo sienos, kad jo civiliai gyventojai galėtų grįžti į savo namus Šiaurės Izraelyje.

Anksčiau ketvirtadienį vienas iš „Hezbollah“ įstatymų leidėjų Hassanas Fadlallah pareiškė, kad Izraelio kariuomenė visiškai nekontroliuoja nė vieno kaimo Libano pietuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų