Quantcast

Izraelis bombardavo Gazos Ruožą, baiminamasi, kad gali kilti platesnio masto karas

Izraelis penktadienį bombardavo Gazos Ruožą, o apsikeitimas ugnimi ir grasinimai prie Libano sienos sukėlė baimę, kad gali kilti platesnio masto karas.

Penki savivaldybės darbuotojai žuvo „Izraeliui bombarduojant“ garažą Gazos mieste, sakė „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Basalas.

Gazos Ruožo pietuose AFP TV užfiksavo, kaip naktį buvo smogta Khan Juniso miesto gyvenamajam rajonui. Pasipylė ugnies ir kibirkščių kamuoliai, po to – pilki dūmai, o gyventojai vėliau tamsoje apžiūrėjo padarytą žalą.

Izraelio šiauriniame pasienyje vyko tolesni susišaudymai su galinguoju Libano judėjimu „Hezbollah“, o JT Generalinis Sekretorius Antonio Guterresas įspėjo, kad susirėmimai neturi paversti Libano „dar viena Gaza“. Jis sakė, kad abiejų pusių „karinga retorika“ gali sukelti „neįsivaizduojamą“ katastrofą.

Ketvirtadienį prieš pat vidurnaktį Izraelio kariuomenė pranešė, kad „sėkmingai perėmė įtartiną oro taikinį, atskriejusį iš Libano“.

Penktadienio rytą oficialioji Libano žiniasklaida pranešė apie naujus Izraelio smūgius šalies pietuose.

Tai įvyko po to, kai „Hezbollah“ pareiškė ketvirtadienį paleidusi dešimtis raketų į kareivines šiaurės Izraelyje, keršydama už mirtiną oro smūgį Libano pietuose. Izraelis pranešė, kad per tą smūgį žuvo „Hezbollah“ kovotojas.

Izraelio kariuomenė teigė, kad jos lėktuvai smogė „Hezbollah“ objektams ir panaudojo artileriją, kad „pašalintų grėsmes įvairiose pietų Libano vietovėse“.

Po to „Hezbollah“ pareiškė, kad penktadienį surengė keletą atakų prieš Izraelio karius ir pozicijas netoli sienos, tarp jų dvi – panaudojant bepiločius orlaivius.

Ekspertai nesutaria dėl platesnio karo perspektyvos, Izraeliui beveik devynis mėnesius vykdant kampaniją, kuria siekiama išnaikinti Irano remiamą „Hezbollah“ sąjungininkę „Hamas“, palestiniečių ekstremistų grupuotę Gazos Ruože.

Pastarosiomis savaitėmis padažnėjo „Hezbollah“ ir Izraelio susišaudymai, o Izraelio kariuomenė antradienį pareiškė, kad puolimo Libane planai „buvo patvirtinti ir pagrįsti“.

„Hezbollah“ vadas Hassanas Nasrallah sakė, kad karo metu „nė vienos vietos“ Izraelyje „neaplenks mūsų raketos“, ir taip pat pagrasino netoliese esančiam Europos Sąjungos nariui Kiprui.

Jungtinės Valstijos paragino deeskaluoti padėtį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Velnio porodos

Pakrante

Pakrante portretas
O burliokas tik neša taiką visame pasaulyje !

Matom

Matom portretas
Nenori ž ramiai gyventi ne ta poroda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių