Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausiojo titulas sukėlė aistrų pūgą

2008-12-15 09:00
Geriausiojo titulas sukėlė aistrų pūgą
Geriausiojo titulas sukėlė aistrų pūgą / Nerijaus Jankausko nuotr. Nepatinka: B.Vyšniauskas supyko, kad geriausia Klaipėdos sportininke pripažinta L.Grinčikaitė.

Nepatenkinti, kad sprinterė Lina Grinčikaitė sulaukė daugiau simpatijų, tėvas ir sūnus Bronislavas ir Ramūnas Vyšniauskai žada ignoruoti šiandien rengiamas Klaipėdos geriausių metų sportininkų pagerbtuves.

Bėgikė išrinkta vienbalsiai

Tradiciškai gruodį Kūno kultūros ir sporto skyriaus (KKSS) vadovų suburiama sporto specialistų ir žiniasklaidininkų komisija, atsižvelgdama į atletų rezultatus per konkrečius metus, paskelbia geriausiųjų dešimtuką.

Komisijos nuomonė dėl geriausio miesto sportininko buvo vieninga. Pirmoji vieta skirta puikiai Pekino olimpinėse vasaros žaidynėse pasirodžiusiai sprinterei Linai Grinčikaitei. 21 metų nedidukė lietuvė pranoko visų sporto mėgėjų lūkesčius ir prestižinėje lengvosios atletikos – 100 m – rungtyje pateko į pusfinalį. Trenerio Edmundo Norvilo auklėtinė tarp daugiau nei 40 dalyvių užėmė 13 vietą. Šiemet ji tris visų spalvų medalius iškovojo ir Europos taurės pirmosios lygos varžybose, laimėjo Lietuvos čempionatą ir Pekino žaidynėse antrą kartą per šiuos metus pagerino asmeninį rekordą (11,33 sek.).

Pastaraisiais metais niekam geriausio Klaipėdos sportininko vardo neatiduodavęs sunkiaatletis R.Vyšniauskas olimpiadoje nuvylė – jis patyrė traumą ir nenudžiugino daugelio laukta aukšta vieta ar net medaliu.

Antrą vietą dešimtuke užėmusio stipruolio treneris B.Vyšniauskas įsitikinęs, kad sūnus nusipelnė būti geriausiuas už Europos sunkiosios atletikos čempionate iškovotus tris medalius. Pavasarį Italijos Sicilijos saloje vykusiose pirmenybėse klaipėdietis stūmimo rungtyje buvo geriausias, o rovimo ir dvikovėje užėmė antrąsias vietas.

Vadovas įsitikinęs tiesa

"Sprendžiant iš rinkimų rezultatų, galiu daryti išvadą, kad Klaipėdai nereikia Europos medalių, – kalbėdamas su dienraščiu pykčio dėl antrosios vietos neslėpė B.Vyšniauskas. – Medaliai žemiau įvertinti nei vieta olimpiados antrajame dešimtuke, kurią užėmė L.Grinčikaitė. Be to, ir olimpinių žaidynių pirmojoje – rovimo – rungtyje Ramūnas užėmė garbingą aštuntą vietą."

Lietuvos nacionalinės sunkiosios atletikos rinktinės treneris įtarė, jog aukštesnė vieta bėgikei – KKSS vedėjo pavaduotojo Igno Pociaus žaidimas.

"Jis ilgametis lengvosios atletikos treneris, – tokius motyvus į pagalbą pasitelkė B.Vyšniauskas. – Todėl suprantama, kad į aukštesnę vietą iškėlė bėgikę."

"Jei pirmą vietą būtume skyrę niekuo olimpiadoje nepasižymėjusiam R.Vyšniauskui, o ne nustebinusiai L.Grinčikaitei, visuomenė mūsų nesuprastų, – komisijos sprendimą gynė sanatorijoje sveikstantį vedėją Irenijų Zaleckį pavaduojantis I.Pocius. – Tegul B.Vyšniauskas kalba ką nori, bet šiais metais visų sporto mėgėjų dėmesys buvo nukreiptas tik į Pekiną. Olimpinių žaidynių rezultatai, renkant dešimtuką, mums buvo patys svarbiausi."

L.Grinčikaitė buvo aukščiau už R.Vyšniauską įvertinta ir kituose Lietuvos sportininkų rinkimuose.

"Mūsų sprendimas teisingas, – tvirtai kalbėjo miesto sporto vadovas. – Kaip manome mes, mano beveik visi šalies sporto specialistai arba su sporto rezultatais susiduriantys žmonės."

Supyko ne juokais

B.Vyšniauskas įsitikinęs, kad geriausių Klaipėdos sportininkų rinkimų rezultatai turėtų būti negaliojantys.

"I.Pocius neišleido jokio įsakymo dėl komisijos, kuriame turėjo būtų išvardyti nariai. Pavaduotojas surinko pirmus pasitaikiusius žmones ir sudarė dešimtuką, – tvirtino stipruolių treneris ir klausė: – Ar tokios komisijos žodis turi galią?"

"Kad mes ir anksčiau tokių įsakymų nekepdavome, – teigė I.Pocius. – Geriausius sportininkus kasmet renka nusistovėjusi žmonių grupė, kurioje yra sporto žurnalistai, miesto sporto vadovai. Keista girdėti priekaištus dėl kažkokio įsakymo. Kai pirmą vietą užimdavo R.Vyšniauskas – tuomet viskas būdavo gerai, nereikėdavo jokių oficialių raštų dėl komisijų."

B.Vyšniauskas turėjo ir daugiau priekaištų I.Pociui: "Jis tikriausiai tyčia geriausių Klaipėdos sportininkų pagerbimą surengė tą pačią dieną, kai geriausi Lietuvos atletai bus apdovanojami Vilniuje. Nesuprantu, ar I.Pocius nežinojo, ar tiesiog nesiorientuoja Lietuvos sporte."

Tačiau į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto su partneriais renkamą geriausių metų sportininkų dešimtuką R.Vyšniauskas neišrinktas (jame nėra nė vieno klaipėdiečio), todėl jam vykti į Vilnių nėra būtina.

"Daugiau kojos nekelsime į apdovanojimų vakarus, – dievagojosi B.Vyšniauskas, mūru stojęs ginti savo 32 metų sūnaus. – Nei aš, nei sūnus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų