Pereiti į pagrindinį turinį

Kurtiesiems buriuotojams teko patirti Kuršių marių pyktį

2024-09-13 01:36 diena.lt inf.

Pasaulio kurčiųjų buriavimo čempionato, vykstančio Nidoje, dalyviams Kuršių marios parodė ir savo kitą veidą, kuris nebuvo toks mielas kaip iki tol.

Kai kuriems „Mariner“ klasės jachtomis rungtyniavusiems buriuotojams teko išgyventi nemalonias akimirkas. Lietuvos ekipažui, vadovaujamam Raimundo Jankaus, išlūžo stiebas. Regata jiems baigėsi pirmiau laiko, laimė, jachta išliko stabili ir visi sveiki grįžo į krantą.

Kitokių išbandymų sulaukė ukrainiečiai. Jų jachta apsivertė, o įgula atsidūrė vandenyje. Incidento metu vienas iš ekipos narių patyrė rankos traumą – čempionatą baigė medikų globoje.

Dėl siautėjusio vėjo teisėjai atsisakė kvalifikacinio etapo, o ir paskutinę dieną dėl tos pačios priežasties nebuvo surengta finalinė regata.

Prizininkais buvo paskelbti tie, kurie pirmavo po dviejų etapų. Auksą ir sidabrą iškovojo lenkų komandos, bronzą – antrasis Ukrainos ekipažas.

Lietuviams „Mariner“ jachtos buvo mažiau paklusnios nei prieš tai, kai varžėsi „Hansa“ klasės „laivais“.

Mūsų pirmoji įgula, vadovaujama Lauros Jūdvytytės, – Marius Rimkus, Marius Andrijauskas ir Deividas Sinkevičius, galutinėje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą tarp 12 komandų.

Nesėkmės, persekiojusios lietuvių antrąjį ekipažą, kuriame buvo du vyrai ir dvi moterys – Raimundas Jankus (kapitonas), Robertas Simaitis, Diana Norvilienė, bei Nina Šamakova, nugramzdino jį į rikiuotės dugną.

Čempionatas bus baigtas mūšiu dėl medalių „Puck“ jachtų klasėje. Tikėkimės, lietuviai vėl nudžiugins aukštomis pozicijomis. Numatyta, kad buriuotojai varžysis tris dienas. Tačiau ketvirtadienio rytą Kuršių marios vėl užsikaprizino – visiškai „išjungė“ vėją. Dalyviai laukia gamtos malonės. Pirmenybės bus baigtos rugsėjo 15 dieną pirmą kartą surengtomis burlentininkų varžybomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų