Pereiti į pagrindinį turinį

NKL čempionatas – be ryškaus favorito

2010-10-13 09:00
Bokštai: jaunieji žalgiriečiai M.Kupšas (kairėje) ir V.Čepukaitis – tarp dešimties aukščiausių NKL krepšininkų.
Bokštai: jaunieji žalgiriečiai M.Kupšas (kairėje) ir V.Čepukaitis – tarp dešimties aukščiausių NKL krepšininkų. / Tomo Raginos nuotr.

Nacionalinės krepšinio lygos (Smscredit.lt – NKL) čempionatas, jau per pirmuosius du turus pažėręs staigmenų, įdomių dvikovų žada ir ateityje.

Pergalėmis NKL pirmenybes pradėjo praėjusio sezono autsaideris Kauno "LKKA-Atletas", savo aikštėje 74:67 įveikęs vicečempionę Jonavos "Triobet" komandą, o svečiuose 73:70 – beveik iš pagrindų atsinaujinusią bronzos medalių laimėtoją "Mažeikių" ekipą. Mažeikiečiai kapituliavo ir prieš Kauno "Žalgirio-Sabonio mokyklos" jaunimą – 80:96.

– Manau, kad niekas nesiryžtų įvardyti ryškaus mūsų čempionato favorito. Tai – gerai, nes intriga gyvuos iki pirmenybių pabaigos. Neabejojame, kad šis sezonas bus toks pat įdomus kaip ir praėjęs, – sakė dienraščiui NKL direktorius Virginijus Bulotas.

– Direktoriau, pirmą kartą per NKL istoriją bus surengtas finalo ketverto turnyras. Ar tai – vienintelė išskirtinė naujiena?

– Buvo metų, kai mūsų lygos klubuose aukštesnius nei 205 cm ūgio krepšininkus suskaičiuoti beveik užtekdavo vienos rankų pirštų. Šiemet NKL čempionate rungtyniaus keli 210–215 cm ūgio 17–19 metų žaidėjai. Kai kuriose ekipose yra vyresnių 206–210 cm vidurio puolėjų. Šiuo požiūriu NKL sezonas – neeilinis. Be to, pirmą kartą vyrų rungtynėms teisėjaus moteris – šilutiškė Renata Radišauskaitė. Iki šiol ji teisėjavo RKL varžybose. Dar viena naujovė – atsisakėme "Žvaigždžių dienos", nes tokio pobūdžio renginys mums paprasčiausiai neekonomiškas. Manome, kad tikslinga sutelkti jėgas finalo ketverto turnyrui ir per jį pagerbti ne vien geriausius žaidėjus, bet ir trenerius, vadybininkus.

– Kur vyks finalo ketverto turnyras?

– Kol kas svarstome, kur jis galėtų būti surengtas. Vienas variantų – neutralioje aikštėje.

– Kaip NKL klubai reagavo į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sprendimą, pagal kurį 2010–2011 m. sezoną LKL paskutinę vietą užėmusi komanda automatiškai iškris į NKL, o užėmusi 12-ąją žais pereinamąsias rungtynes su NKL čempionu, jei jis turės LKL reikalavimus atitinkančią areną?

– Mes tebesilaikome Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) konferencijoje priimtos nuostatos: NKL čempionas žaidžia su LKL paskutinę vietą užėmusia ekipa. Tokie mačai vyksta tarp NKL bei Regionų krepšinio lygos komandų ir jokių nesusipratimų nebūna. Turi būti sportinis principas. Be to, informavome LKL, kad silpniausia šios lygos ekipa į NKL automatiškai nepateks – prireikus ji gali būti priimta komerciniu keliu. Taip pat raštu jau pranešėme LKL, kada baigsis NKL čempionatas, kad prieš pereinamąsias rungtynes nekiltų diskusijų dėl tvarkaraščių neatitikimų. Laukiame LKL atsakymo.


NKL aukštaūgiai

217 cm – Ovidijus Galdikas (22 metai, Anykščių "Puntukas"),

215 cm – Mindaugas Kupšas (19 m., Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla"),

214 cm – Tomas Urbonas (18 m., Kauno "LKKA-Atletas"),

210 cm – Paulius Vinogradovas (18 m., "Puntukas"), Ignas Ramašauskas (17 m., Šiaulių "ABRO-Universitetas"), Mantas Bernatavičius (24 m., Jonavos "Triobet"),

209 cm – Evaldas Tviraga (23 m., Kauno "LKKA-Atletas"),

208 cm – Gediminas Žylė (21 m., Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla"),

207 cm – Nerijus Barauskas (17 m., Kauno "Erelita-KTU"), Vaidas Čepukaitis (21 m., Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla"), Paulius Balčiūnas (22 m., Kauno "Erelita-KTU").


NKL komandos

Klaipėdos "Nafta-Universitetas"

Joniškio "Delikatesas"

Pasvalio "Pieno žvaigždės"

"Mažeikiai"

Kauno "Erelita-KTU"

Pakruojo "Meresta"

Jonavos "Triobet"

Vilniaus "KK Akademija"

Vilniaus "Perlas-MRU"

"KK Radviliškis"

Šiaulių "ABRO-Universitetas"

Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla"

Kauno "LKKA-Atletas"

"Šilutė"

Anykščių "Puntukas"

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų