Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinėje rūpesčių nemažai, bet niekas nepanikuoja

2012-06-19 10:24
Rinktinėje rūpesčių nemažai, bet niekas nepanikuoja
Rinktinėje rūpesčių nemažai, bet niekas nepanikuoja / Artūro Morozovo nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo ir antrąsias draugiškas rungtynes – 70:82 nusileista Graikijos rinktinei. Olimpiniam atrankos turnyrui besiruošiantys lietuviai nenuleidžia rankų, bet pripažįsta, kad dirbti reikės gerokai daugiau.

Panikos nėra

„Didžiausia problema šiose rungtynėse – antras kėlinukas. Kažkokiu momentu mes praradome koncentraciją, intensyvumą ir savo varžovams per kėlinį leidome įmesti net 36 taškus. Antroje varžybų pusėje bandėme vytis, netgi laimėjome ketvirtą kėlinį, bet to neužteko. Ne visada šaltakraujiškai sužaisdavome puolime gerai apsigynę“, – po pralaimėtų rungtynių sakė Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Vyriausiasis treneris apgailestavo, kad per rungtynes nepavyko išnaudoti visų progų, kurias susikūrė pats žaidėjai. „Pastangų buvo įdėta labai daug, bet ne viskas mums sekėsi gerai. Vėluodavome gynyboje, kai vienas ar kitas krepšininkas nubėgdavo padėti. Graikijos rinktinės žaidėjai yra patyrę ir išnaudojo savo pranašumus, – skundėsi specialistas. – Tikrai turime dėl ko susirūpinti, bet panikos komandoje nėra.“

Nespėjo ištaisyti klaidų

K.Kemzūra neslėpė, kad tinkamai pasiruošti antrosioms rungtynėms pritrūko laiko. „Po pirmų rungtynių mes susirinkome sekmadienį iš ryto. Pasitarėme, kaip žaisime, kokius derinius naudosime gynyboje. Bet neturėjome pakankamai laiko, kad galėtume pakoreguoti tas klaidas, kurių buvo per pirmąsias rungtynes su Makedonijos rinktine“, – sakė K.Kemzūra.

Rinktinės strategas įsitikinęs, kad šios rungtynės komandai bus geras šaltas dušas.

„Nuotaikos po pralaimėtų rungtynių nėra labai geros, bet mes dar turime laiko, apie 10 dienų“, – optimistiškai kalbėjo K.Kemzūra ir žadėjo, kad vyrai dirbs dar intensyviau.

Komentarai

Ilias Zouras

Graikijos rinktinės vyr. treneris

Esu be galo laimingas vėl viešėdamas Lietuvoje. Mylių šią šalį, nes žmonės čia dievina krepšinį. Tai buvo draugiškos rungtynės, todėl visai nesvarbu, kas laimėjo ir koks buvo rezultatas. Šios rungtynės buvo gera treniruotė, tikiu, kad ateityje mūsų žaidimas tik gėrės. Linkiu, kad abi komandos įveiktų atrankos barjerą ir patektų į olimpiadą.

Robertas Javtokas

Lietuvos rinktinės kapitonas

Sunku ką nors pasakyti po antrų pralaimėtų rungtynių iš eilės. Nenoriu teisintis, manau, kad yra labai daug žaidimo spragų, kurias būtina taisyti. Turime daug energijos ir norime ją išnaudoti, reikia tik visiems įsivažiuoti. Dar nerodome to, ką visi galime. Kuo greičiau tai suprasime, tuo komandai bus geriau ir pradėsime žaisti visai kitokį krepšinį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų