Pereiti į pagrindinį turinį

„Sprite“ jaunųjų Lietuvos krepšinio talentų kovose – puikios galimybės tobulėti

2016-06-07 14:07 diena.lt inf.

Pasibaigus krepšinio sezonui vidaus aikštelėse, krepšininkai patraukia į lauką, kur tobulina savo įgūdžius kietose „gatvės kovose“.

Sugrįžta ir „Sprite“ talentų kovos. Jų metu jaunieji Lietuvos krepšininkai ne tik turi galimybę pademonstruoti individualius savo įgūdžius, tačiau taip pat atkreipti į save šalies jaunimo rinktinių trenerių ir laimėti krūvą vertingų prizų.

Turnyre, kuris jau birželio 11 dieną prasidės Vilniuje ir iš viso vyks keturiuose Lietuvos miestuose, gali dalyvauti trijų amžiaus grupių vaikinai ir merginos: gimę 1999—2000, 2001—2002 ir 2003—2004 metais.

Vilniuje, Kaune, Palangoje ir Klaipėdoje vyks keturi atrankos turnyrai. Finalo etapas vyks Vilniuje liepos 10 d. prieš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes su Venesuela.

Ypač suklusti reikėtų merginoms, kurios artimiausiame turnyre Vilniuje turi labai puikias galimybes žengti toliau ir pademonstruoti savo sugebėjimus krepšinio specialistams. Būtent „Sprite“ turnyruose pernai buvo atrinkti keli kandidatai į projektą „Talentų U15 karta“, laikomą laipteliu į Lietuvos jaunimo rinktinę. Šįmet tikimasi atrasti naujų talentų, o merginų varžybose tai padaryti yra lengviau, nes mažesnė konkurencija.

Beje, būtent merginos pastaruosius dvejus metus tapo absoliučiomis konkurso nugalėtojomis ir džiaugėsi beveik 5000 eurų stipendijomis bei vertingais prizais.

Laisvų vietų vaikinų turnyre Vilniuje sparčiai mažėja. Populiariausia yra 1999—2000 m. grupė, kurioje antradienį buvo likusios vos 9 vietos. Todėl tie, kurie galvoja savo geriausias savybes pademonstruoti Vilniuje, tai turėtų labai suskubti ir užpildyti anketą internete.

Jaunieji šalies krepšininkai „Sprite“ talentų kovos turnyruose į save galės atkreipti Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausiojo trenerio Rolando Radvilos ir Lietuvos krepšinio federacijos meistriškumo komisijos vadovo Šarūno Sakalausko dėmesį.

„Sprite“ talentų kovų stebėti susirinkę sporto entuziastai pamatys ir jau užsirekomendavusių ateities krepšinio žvaigždžių. Jaunimo krepšiniu besidomintys aistruoliai jauniausių merginų grupėje akylai turėtų stebėti Audronę Zdanevičiūtę, kuri šį sezoną tapo Moksleivių krepšinio lygos bronzos medalio laimėtoja, pateko į simbolinį penketą. Trylikametė per rungtynes pelnydavo po 26 taškus ir atkovodavo po 7 kamuolius.

14-15 metų amžiaus merginų grupėje žais Aušrinė Belickaitė, kurios sesuo Dalia yra įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinių narė bei „Utenos“ moterų krepšinio klubo atakuojanti gynėja.

Vaikinų čempionate itin įnirtinga kova turėtų virti 12-13 metų amžiaus grupėje. Joje savo jėgas išbandys Lietuvos U13 čempionas Emilis Butkus, kuris šį sezoną rinko po 18 taškų ir sugriebė po 11 kamuolių. Jam iššūkį mes bronzos medaliais pasidabinę Lukas Pivoriūnas (vid. 10 tšk. ir 8 atk. kam.) ir Bartautas Linartas (vid. 9 tšk. ir 6 atk. kam.), kurio tėtis Marius Linartas buvęs ilgametis įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių treneris. Į kovą dėl nugalėtojų vardo stos ir klaipėdietis Radvilas Kneižys. V.Knašiaus KM auklėtinis šį sezoną rinko po 16 taškų ir atkovodavo po 6 kamuolius.

Ne mažiau intriguojantys mūšiai bus ir 14-15 metų amžiaus grupėje. Komandinėse varžybose trejus metus pralaimėjimo nepatyrę „marčiulioniukai“ Julius Vaitkus (vid. 15 tšk. ir 6 atk. kam.) ir Julius Kalindra (vid. 10 tšk. ir 6 atk. kam.) santykius aiškinsis asmeninėse kovose. Jiems iššūkį mes Sostinės krepšinio mokyklos duetas – Augustinas Krūminis (vid. 13 tšk.) ir Ernestas Stulgis (vid. 14 tšk. ir 6 atk. kam.)

Aršios grumtynės papuoš ir vyriausiųjų vaikinų, 16-17 metų amžiaus, grupę. Verta atkreipti dėmesį į Simą Jarumbauską, kuris U16 vaikinų čempionate rinkdavo po 14 taškų ir atkovodavo po 8 kamuolius. Septyniolikmetis Justinas Leganovič pelnydavo po 10 taškų ir atkovodavo po 5 kamuolius, o Gelmis Ramaneckas rinkdavo po 7 taškus.

Tačiau visos komandinės statistikos „Sprite“ talentų kovos turnyre dings ir krepšinio talentams reikės įrodyti savo jėgą iš naujo ir kitomis sąlygomis. Ar jiems pavyks?

Pagrindinis „Sprite“ talentų kovų prizas yra 5000 eurų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Finalo laimėtojams, užėmusiems pirmąją vietą kiekvienoje amžiaus grupėje (ir vaikinų, ir merginų), bus skirta kelionė į aukščiausio lygio krepšinio žvaigždžių rungtynes Europoje (po vieną kiekvienam laimėtojui), „Sprite Talentų kovos 2016“ taurės, Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas, bilietai į kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Lietuvoje 2016 m.

Tačiau laimėjimais ir prizais galės džiaugtis ne tik turnyro nugalėtojai. Numatyta žaidimų bei laimėjimų ir žiūrovams, kurių į turnyrus susirenka tūkstančiai Jie galės sukti laimės ratą ir laimėti momentinių prizų. Taip pat vyks linkėjimų rinktinei fotokonkursas. Jo metu bus atrinkta dešimt laimingųjų aistruolių, kurie laimės bilietus į rinktinės palydėtuves Kaune – rungtynes Lietuva – Ispanija. Vienas aistruolis gaus unikalią galimybę įsiamžinti su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine.

Beje, aistruolių linkėjimai rinktinei, surašyti per „Sprite“ turnyrą, bus vaizduojami ir reklaminėse juostose aplink aikštę per visas Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes.

Drauge su šia socialine akcija-konkursu, vyks dar viena atranka. Jos metu bus atrinktos penkios vietos Lietuvoje, kurioje Lietuvos krepšinio federacija drauge su kompanija „Coca-Cola“ atnaujins krepšinio lentas. Norint laimėti šią dovaną pakaks suburti vietos bendruomenę ir dalyvauti kitame fotokonkurse.

Šia akcija siekiama ne tik suteikti džiaugsmo krepšinio entuziastams, bet ir suburti krepšinio bendruomenes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų