Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip turėti gražius ir sveikus plaukus per šalčius? (patarimai)

2014-01-24 09:56
Shutterstock nuotr.

Ką pasirinktumėte, ar madingą šukuoseną, ar stilingą kepurę? Naujausios tendencijos akivaizdžiai atmeta šią dilemą ir primygtinai siūlo sumaniai suderinti abu dalykus.

Kirpėjai nedvejodami tvirtina, kad šaltis sausina plaukus, jie lūžinėja, „neklauso“ šukų ir reikia stengtis, kad to nemalonumo išvengtume. Tačiau tiek vyrai, tiek moterys dažnai vengia kepurių, nes šios suploja, sudarko šukuoseną, be to, jas dėvint, plaukai labiau elektrinasi.

Specialistai pataria, kaip nuo to apsisaugoti

Kartą per savaitę reikia naudoti plaukų maitinamąsias kaukes, į kurių sudėtį įeina baltymai, lipidai, mineralų kompleksai ir augaliniai ekstraktai bei atsisakyti plaukų lako, nes jis sausina plaukus.

Naudoti profesionalias priemones, suteikiančias plaukams elastingumo ir didinančias jų apimtį bei nenešioti ankštų kepurių, nes šios kenkia ne tik šukuosenai, bet ir galvos odos kraujotakai, o negaudami pakankamai maisto medžiagų, plaukai gali pradėti slinkti. 

Jokiu būdu negalima plauti galvos prieš pat išeinant į lauką. Tai labai žalinga plaukams ir gresia peršalimu.

Toms, kurios pasirinko kirpimą karė, reikia naudoti drėgmę atstumiančias purškiamas šukuosenos formavimo priemones (tik jokiu būdu ne riebias) ir užmiršti apie vašką bei panašius kosmetikos išradimus. Šiai šukuosenai ypač „nepatinka“ kepurės. Todėl patartina plaukų galiukus užriesti į viršų arba apačią, kad gražiai atrodytų po kepure.

Jeigu pradeda šakotis plaukų galiukai, būtina periodiškai apsilankyti pas kirpėją, kad juos nukirptų, antraip plaukas skils toliau.

Dažytiems plaukams būtina naudoti specialius šampūnus ir kondicionierius.

Prieš džiovinant plaukus fenu arba juos tiesinant ar priešingai – garbanojant elektrinėmis žnyplėmis, būtina juos apipurkšti nuo karščio apsaugančiu skysčiu.

Kad šukuosena neprarastų formos po kepure, neverta bandyti jos pakelti nuo šaknų, geriau pabrėžti jos vidurinę dalį arba galiukus. Juos galima susukti stambiais suktukais, atsargiai iššukuoti ir supurkšti šukuosenos formavimo priemone.

Paprasčiausias būdas pataisyti kepurės sudarkytą trumpų plaukų šukuoseną  - juos papurenti drėgnomis rankomis.   

Kirpėjas–stilistas, „Roberto studijos“ vadovas Robertas Sakalauskas

- Kepurės, ypač jaunimo pamėgtos „su snapeliu“, dažnai ne tik sugadina šukuoseną, bet ir sutrikdo galvos odos kraujotaką. Tad, norint apsaugoti galvą ir plaukus nuo šalčio, reikėtų rinktis purias, megztas kepuraites, o moterims tiktų ir skaros bei šaliai, kurių dabar gražių ir stilingų yra gausu. Norint turėti gražius ir stiprius plaukus, reikėtų naudoti tik natūralias jų priežiūros priemones. Labai veiksmingos yra su juodaisiais ikrais, bet jos tikrai ne pigios. Tačiau parduotuvėse yra ir gerokai pigesnių natūralių produktų, be to, galima jų pasigaminti ir patiems „pagal bobučių receptus“. Patartina pamiršti visokius „du viename“ ir skirtus bet kokiems plaukams šampūnus ir kt. – specialistams jie kelia juoką. Viskas priklauso nuo paties plauko struktūros – kas tinka vienam, kitam gali net pakenkti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų