Quantcast

Dantų tiesinimas kapomis

Kreivų dantų tiesinimas ir sukandimo gydymas – tai pagrindų pagrindas burnos sveikatai, grožiui, šypsenos harmonijai. Dažnas jaunas klinikos pacientas neapseina be ortodonto patarimų ar gydymo. Bet ir suaugusiesiems ištaisyti kreivus dantis ar gydyti sukandimą niekada nevėlu.

Lazerinės odontologijos centre įdiegta naujovė Lietuvoje – dantų tiesinimas kapomis „Invisalign”. Tai plonos, skaidrios kapos ant dantų, kurių net nematyti.

„Šis dantų tiesinimo metodas ilgai skynėsi kelią į Lietuvą. Eilę metų „Invisalign” gamintojai (JAV) net nesidomėjo Lietuva, nors keletą kartų pati asmeniškai domėjausi ir kreipiausi dėl galimybės mokytis ir gauti licenciją darbui su „Invisalign” kapų sistema. Nuo 2012 metų birželio šią licenciją jau turime. Tad per ketverius metus puikia šypsena džiaugiasi daug klinikos pacientų. Ypač smagu, kai pacientai sako, jog kapas dėvėti ypač patogu, jos nėra matomos, nepažeidžia lūpų ir burnos gleivinės. Patogu palaikyti nepriekaištingą burnos higieną”, – sakė gyd. odontologė Asta Juknienė.

Dantų tiesinimas ir sukandimo gydymas kapomis ypač patogus žmonėms, kurie nuolat keliauja ar net gyvena kitose šalyse. Taip pat tai puiki alternatyva tiems, kurie vengė gydymo kabėmis dėl estetinių sumetimų.  Šios kapos pagamintos iš plono skaidraus plastiko, tampriai priglunda prie dantų, tad jų beveik nematyti. O esant atsakingam pasimatymui kapas galima nusiimti. Tiesa, piknaudžiauti galimybe išsiimti kapas nereikėtų. Jas reikia nešioti 22 val. per parą. Išsiimti reikia valant dantis bei valgant.

Labai atsakingas gydymo plano sudarymas, jis individualus kiekvienam pacientui. Esant šiuolaikinėms interneto ir lazerinių technologijų galimybėms, gydymo planas sudaromas trimatėje erdvėje. Jį galima parodyti pacientui, net išvykusiam ar gyvenančiam toli už Lietuvos ribų. Pacientas gali matyti ne tik gydymo eigą, bet ir galutinius rezultatus. Tik aptarus gydymo planą su pacientu, pamačius gydymo rezultatą, užsakoma kapų gamyba.       

Jeigu pacientas daug keliauja ar dirba užsienyje, papildomus kapų komplektus pasiima su savimi ir gali puikiai tęsti gydymą bet kuriame pasaulio kampelyje. Susisiekti su gydytoju galima bet kada internetu. O pametus ar sulaužius kapą, ji pagal indentifikacinį numerį operatyviai užsakoma, gaminama ir atsiunčiama pacientui. Tad pats pacientas lieka tarsi savo gydymo vadovu ir koordinatoriumi.

Lazerinės odontologijos centre naudojama ir viena pažangiausių ortodontinio gydymo sistemų – beligatūrinė kabių sistema. Šios kabės skiriasi tuo, kad dėl specialaus užrakto kabes jungianti vielutė nėra prispaudžiama prie dantų. Todėl sumažeja trintis kabių sistemoje, dantims judėti naudojama mažesnė jėga. Šios sistemos privalumai – rečiau šalinami dantys, gydymo laikas sutrumpėja.

Po dantų tiesinimo kabėmis ar kapomis būtinas dantų stabilumo palaikymas, kuris planuojamas individualiai kiekvienam pacientui.

www.lazerineodontologija.lt


Šiame straipsnyje: Invisalignkaposdantų gydymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilona

Ilona portretas
Puiki, profesionali odontologė Asta Juknienė, pati dirba labai sąžiningai ir kruopščiai, surinkus puikią komandą, lankomės visa šeima jau 20 metų , esam labai patenkinti ir kokybe ir kainom, visada rekomenduojam draugams ir pažįstamiems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių