Pereiti į pagrindinį turinį

L.Pinkevičius: reikėtų nusipirkti kalašnikovą ir pradėti šaudyti

2010-08-06 10:59
Kova: L.Pinkevičiui pavyko bent kuriam laikui apginti "Vilniaus vartus" nuo varžytinių, bet karas su buvusiais partneriais dar nesibaigė.
Kova: L.Pinkevičiui pavyko bent kuriam laikui apginti "Vilniaus vartus" nuo varžytinių, bet karas su buvusiais partneriais dar nesibaigė. / Roko Medonio (Fotodiena) nuotr.

Laimučiui Pinkevičiui pavyko bent kuriam laikui išgelbėti nuo bankroto "Vilniaus vartus" valdančią bendrovę. Bet dabar bankroto siekiama įmonei "Ranga IV" – jo verslo imperijos karūnai.

Neranda bendros kalbos

Vilniaus apygardos teismas ieškinį dėl bankroto bylos iškėlimo "Rangai IV" gavo liepos pabaigoje. Statybų milžinės bankroto siekia nedidelė įmonė "Ulkasta".

"Ranga IV" mums skolinga palyginti nedidelę sumą. Bet jie turėjo antrinę bendrovę "Dekociti". Ši įmonė mums buvo daug skolinga. O jie taip viską susuko, kad ji bankrutavo, ir nebeliko ką iš jos paimti. Tokie laikai. O kodėl jie turėtų gyventi gerai, kai visi gyvena blogai?" – portalui 1diena.lt teigė "Ulkastos" direktorius Viktoras Ulmanas.

Pasak jo, dėl skolų mėginta rasti bendrą kalbą su "Rangos IV" vadovybe, tačiau nepavyko. "Su "Ranga" seniai dirbome. Dialogas? Kažkada su Pinkevičiumi buvo lengva rasti bendrą kalbą. Buvo galima ir susitikti, ir t. t. O dabar sunkiau", – pridūrė V.Ulmanas.

Priešo nepažįsta

Pats L.Pinkevičius, iš 1diena.lt sužinojęs apie "Ulkastos" ieškinį, teigė pirmą kartą girdintis apie tokią įmonę.

"Nesistebiu. Dabar, kai "Rangos IV" restruktūrizacija sustabdyta, atgimsta vėl visi iš naujo. Aš net nežinau, kas jie tokie yra. Man tas pavadinimas net negirdėtas", – kalbėjo L.Pinkevičius. Jis tikino jau kurį laiką tiesiogiai nedalyvaujantis "Rangos IV" valdyme – esą viską sprendžia įmonės vadovai, o jis yra tik akcininkas: "Jau kokius penkerius metus į jų veiklą nesikišu."

L.Pinkevičiaus žodžiais, dėl visko kalta krizė, sugadinusi verslininkų tarpusavio santykius. O dėl krizės esą kaltas premjeras Andrius Kubilius.

"Nežinau, dėl ko jie pikti. Dabar čia tų piktų... Jeigu pykčių ieškotume, pažiūrėk, kiek man kas "nunešę" pinigų, kiek vieni kitiems. Čia reikėtų nusipirkti kalašnikovą ir pradėti šaudyti. Argi ne taip? Bendradarbiavome su visais, lyg ir normaliai.

Nei aš ją sukūriau, nei ką. Čia gal reikėtų Kubiliui daugiau padėkoti. Visame pasaulyje krizė yra tik pavadinimas, o realiai jos niekas nemato. Tik pas mus", – dėstė milijonierius.

Išsaugojo "Vilniaus vartus"

Vieną mūšį kare dėl savo verslo imperijos išsaugojimo L.Pinkevičius laimėjo. Teismo sprendimas, kuriuo patenkintas "Parex" banko ieškinys dėl bankroto bylos iškėlimo bendrovei "Ranga IV investicijos", buvo apskųstas. Tai reiškia, kad "Vilniaus vartus" valdanti bendrovė bent jau kuriam laikui išsigelbėjo nuo bankroto, o prabangus kompleksas nekeliaus ant varžytinių stalo.

"Taip, apskundėme. Toliau bus matyti. Nebus jiems taip paprasta viską pasiimti", – sakė L.Pinkevičius. Nekilnojamojo turto magnatas vis dar laikosi versijos, esą "Parex" sąmoningai stumia bendrovės "Ranga IV investicijos" į bankrotą. Neva taip bankas siekia už kelissyk mažesnę nei rinkos kainą perimti "Vilniaus vartų" kompleksą. Bankas tikina siūlęs abiem pusėms priimtinus sprendimus, bet verslininkas nepaliko kito pasirinkimo.


Nuplaukė pelningiausias projektas

Iš finansinių sunkumų kamuojamos bendrovės "Ranga IV" liepos pradžioje atimtas ir bene daugiausia pajamų turėjęs atnešti projektas. Pagrindinė Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektų rangovė, Rusijos kapitalo valdoma bendrovė "Nukem Technologies" liepos 1 d. nutraukė laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos (B1 projekto) statybos sutartį su "Ranga IV". Projekto darbus perėmė bendrovė "Vėtrūna". Statybininkai jau pradėjo darbus B1 objekte. Tačiau sutartis su naująja subrangove dar nepasirašyta. "Nukem Technologies" žadėjo tai padaryti šią savaitę.

"Vėtrūna" dirba ir kitame dideliame IAE projekte – stato maždaug 120 mln. eurų (414 mln. litų) vertės kietųjų radioaktyviųjų atliekų saugojimo kompleksą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų