Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo šiol „Smart-ID“ paskyrą galima susikurti ir nuotoliniu būdu

2020-02-26 12:19

Nuo antradienio autentifikavimo ir pasirašymo internete sprendimą „Smart-ID“ galima susikurti pasinaudojus automatiniu biometriniu asmens tapatybės patvirtinimu.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Iki šiol registruoti „Smart-ID Basic“ ir naudoti tik prisijungimui prie savo banko paskyros buvo galima per interneto banką, o kvalifikuotą „Smart-ID“ paskyrą, su kuria galima naudotis visomis el. paslaugomis, – mobiliuoju parašu, asmens tapatybės kortele ar nuvykus į banko padalinį, teigiama pranešime.

Dabar su automatiniu biometriniu asmens tapatybės patvirtinimu galima nuotoliniu būdu susikurti naują „Smart-ID“ paskyrą, kai pakeičiamas išmanusis įrenginys, baigiantis ar pasibaigus paskyros galiojimui, atnaujinti „Smart-ID Basic“ paskyrą į kvalifikuotą „Smart-ID“, su kuria galima naudotis visomis el. paslaugomis.

Norėdamas naudoti biometrinį tapatybės patvirtinimo būdą vartotojas privalo turėti galiojantį asmens dokumentą – pasą ar asmens tapatybės kortelę – ir išmanųjį mobilųjį įrenginį su veikiančia kamera ir NFC galimybe. Vartotojas taip pat turi būti anksčiau naudojęs „Smart-ID“ ir turėti naujausią šios programėlės versiją.

„Smart-ID“ paskyra, sukurta naudojant biometrinį autentifikavimą, yra lygiavertė fiziniam autentifikavimui. Ji „Smart-ID“ vartotojų gali būti naudojama visoms el. paslaugoms pasiekti, su ja sudarytas skaitmeninis parašas yra lygus ranka rašytam ir atpažįstamas visoje ES.

Šiuo metu Lietuvoje „Smart-ID“ autentifikavimo internete sprendimu, jungdamiesi prie savo banko, finansinių, komunalinių ir kitų įmonių paslaugų paskyrų, naudojasi daugiau kaip 1,2 mln. žmonių, o trijose Baltijos šalyse – daugiau kaip 2,65 mln. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų