Skaitytojai kartais pasako taip, kad kai kuriems apžvalgininkams vertėtų užsikasti kopose. Štai ir praėjusią savaitę vienas dienraštį skaitantis miestietis parašė – dūrė, kaip pirštu į centrinę nervų sistemą.
Lietuvoje šią savaitę vyko tai, kas gavo „Kalafiorų revoliucijos“ pavadinimą. Viskas prasidėjo nuo tautos numylėtinio Marijono Mikutavičiaus klausimo feisbuke, kodėl tokie brangūs kai kurie maisto produktai, o tie, kurie galėtų tai paaiškinti, tyli?
Pasipiktinę maisto produktų kainomis skirtingo išsilavinimo ir užsiėmimų tautiečiai ūmai susivienijo po kalafioro vėliava. Kodėl, matyt, galima paaiškinti ne tik pavasarinės avitaminozės sukeltai traukai šiai netikėtai išpopuliarėjusiai daržovei. Kaltas instinktas, kurį saviguodos tikslais mėgstame vadinti bendruomeniškumu, nors turėtume paprasčiausiu bandos jausmu. Tereikia iki visiems suprantamo simbolio supaprastintos idėjos – ir ūmai pamirštame gebėjimą mąstyti.
Reikės
1 žiedinio kopūsto;
1 kiaušinio;
1 vidutinio dydžio svogūno;
100 g pievagrybių;
150 g fermentinio sūrio;
1 žalios paprikos;
2–3 v. š. pomidorų padažo.
Žiedinį kopūstą susmulkiname (geriausia naudoti smulkintuvą). Smulkintą žiedinį kopūstą dedame į mikrobangų krosnelę ir keletą minučių pašildome. Į pašildytą kopūstą dedame truputį tarkuoto sūrio, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome. Iš turimos masės formuojame picos pagrindą. Pakepame orkaitėje apie 15 minučių. Gautą pagrindą ištepame pomidorų padažu, ant viršaus dedame t