Ukrainietė Nataliia Faier Kaune ne tik pratęsė Ukrainoje pradėtą verslą, bet ir įdarbino keliolika nuo karo pabėgusių kraštiečių. Apie jų ruošiamų pusgaminių skonį jau sklando legendos.
Ir šaldyti produktai praranda tiek formą, tiek maistinę vertę, LRT RADIJUI sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė Viktorija Septilkienė. Todėl, anot maisto produktų inspektorės, norint išsirinkti geriausią produktą reikia parduotuvėje jį apžiūrėti – pavyzdžiui, jei pakuotėje matyti susidaręs šerkšnas, gaminys jau buvo atšildytas.
Apie 60 proc. produkcijos eksportuojanti šaldytų kulinarijos pusgaminių Kauno bendrovė "Liūtukas ir Ko" dėl tarptautinių maisto saugos sertifikatų tikisi užsienio rinkose rasti naujų stambių klientų - artimiausiu metu įmonei bus išduoti BRC (British Retail Consortium) ir IFS (International Food Standard) sertifikatai, kurių siekdama įmonė į įrangos atnaujinimą investavo apie 0,5 mln. eurų.
Su BRC sertifikatu jie ieškos naujų stambių klientų JAV ir Jungtinės Karalystės rinkose, į kurias produkciją jau tiekia apie dešimt metų. IFS sertifikuota produkcija aukštai v