Quantcast

Prasidės Klaipėdos senamiesčio atnaujinimas

Tikimasi, jog bent 30 pastatų Klaipėdos senamiestyje dar šiais metais nušvis naujomis spalvomis. Pastatų valdytojai gana aktyviai atsiliepė į miesto valdžios raginimą tvarkyti jiems priklausantį turtą, finansiškai prisidedant miesto savivaldybei. Iš miesto biudžeto tam skirta 650 tūkst. eurų.

Pasak Paveldosaugos skyriaus vedėjo Vitalijaus Juškos, dauguma sutarčių jau pasirašytos ir dabar tik nuo pastatų savininkų priklauso, kada jie susitars su rangovais ir pradės tvarkytis.

„Mes prašome, kad žmonės informuotų, kada pradės fasadų atnaujinimą, kadangi savivaldybės darbuotojai vis tiek prižiūrės tuos darbus, kad jie būtų atlikti kokybiškai. Samdysime ir atestuotą specialistą, kuris, reikalui esant, teiks konsultacijas“, – teigė V. Juška.

Dienraščio duomenimis, su savivaldybe dėl fasadų atnaujinimo jau pasirašytos 22 sutartys, šiuo metu nagrinėjamos dar trys papildomos.

Galutinis skaičius namų, kurių fasadus ketinama atnaujinti, turėtų būti 25.

Prie fasadų sutvarkymo savivaldybė ketina prisidėti 650 tūkst. eurų.

Taip pat pasirašytos 7 sutartys ir dėl paveldo objektų fasadų sutvarkymo.

Tam numatyta dar apie 210 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto.

Taip šiemet ketinama sutvarkyti bent 30 pastatų senamiestyje.

Kai pernai startavusi nauja senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programa sulaukė didžiulio pastatų valdytojų susidomėjimo, šių metų pradžioje savivaldybė apsisprendė ženkliai padidinti lėšas fasadų programai – nuo 150 tūkst. eurų iki 650 tūkst. eurų, kad visi pageidaujantys galėtų susitvarkyti jiems priklausančių pastatų išorę.

Jau anksčiau Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus teigė, kad iš to miestas tik išloš – mainais už finansinį prisidėjimą gaus estetiškai patrauklesnius senamiesčio pastatus.

Savivaldybės parama vienam pastatui siekia iki 30 tūkst. eurų.

Į finansavimą pastatų fasadų tvarkymui galėjo pretenduoti visų senamiesčio zonoje esančių pastatų savininkai, nepriklausomai nuo to, ar pastatas yra saugomas kultūros paveldo objektas, ar ne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokdariai

Juokdariai portretas
Vėl eilinis mero makaronų kabinimas, už tuos skiriamus grašius tik pastoliams sustatyti ir išmontuoti užteks. Melagių valdžia. Na nebent šešėlinis meras pasidalins savo milijonais, tada ATSIPRAŠAU

Anonimas

Anonimas portretas
Nu paspalvinimas irgi gerai

Anonimas

Anonimas portretas
liberast-pi.de.ra.s.tams vieno namo balkonelio remontas yra SENAMIESTIS. Tai dabar aisku kad senamiescio atnaujinimui reikia daug milijonu.. Prileiskit kurwiskos liberastines kiaules ir mane prie Klaipedos biudzeto pinigu lovio GARANTUOJU padalinsiu TEISINGAI.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių