Quantcast

H.Chavezas įtaria JAV sukeliant vėžį Lotynų Amerikos lyderiams

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas trečiadienį iškėlė prielaidą, kad Jungtinės Valstijos galimai rado būdą, kaip susargdinti vėžiu Lotynų Amerikos lyderius.

Šią kontroversišką nuomonę H.Chavezas išsakė, kai Argentinos vadovė Cristina Fernandez Kirchner tapo dar viena iš šio regiono lyderių, kuriems pastaruoju metu buvo diagnozuotos onkologinės ligos.

Tačiau socialistas Venesuelos prezidentas, kuriam birželį buvo pašalintas dubens auglys, pabrėžė nieko nekaltinantis, tik šiaip samprotaujantis.

„Nebūtų keista, jeigu jie būtų sukūrę technologiją sukelti vėžį, apie kurią niekas iki šiol nežinojo... Nežinau. Aš tiesiog mąstau“, - H.Chavezas nurodė sakydamas kalbą kariams vienoje karinėje bazėje, kuri buvo transliuojama per televiziją.

„Tačiau tai labai, labai, labai keista... Tai sunku paaiškinti, pagrįsti - netgi vadovaujantis tikimybių teorija.“

Vėžys neseniai diagnozuotas H.Chavezui, C.Fernandez Kirchner, Paragvajaus prezidentui Fernando Lugo, Brazilijos vadovei Dilmai Rousseff ir buvusiam šios šalies lyderiui Luizui Inacio Lulai da Silvai. Visi šie lyderiai yra kairiųjų pažiūrų.

Gydytojai nurodė, kad C.Fernandez Kirchner beveik neabejotinai pasveiks ir kad jai neprireiks nei chemoterapijos, nei spindulinės terapijos. Apie jos ligą viešai buvo paskelbta antradienį.

H.Chavezas paragino saugotis kitus regiono lyderius, įskaitant jo artimą sąjungininką Bolivijos prezidentą Evo Moralesą.

„Mes turėsime labai rūpintis Evo. Pasisaugok, Evo!“ - palinkėjo jis.

57 metų H.Chavezas yra vienas iš aktyviausių JAV užsienio politikos kritikų Lotynų Amerikoje, kartu su Kubos buvusiu vadovu Fideliu Castro. Jiedu dažnai pasisako prieš „Jankių imperiją“.

„Fidelis visada man sakydavo: “Chavezai, saugokis. Šie žmonės išranda technologijas. Tu labai neatsargus. Žiūrėk, ką valgai, kuo tave maitina... Pakanka mažyčio švirkšto, ir jie tau užduos nežinia ko", - jis citavo veterano Kubos lyderio žodžius.


Šiame straipsnyje: Hugo Chavezas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuuuu

nuuuu portretas
TIKRAI TIKIU,KAD FIDELIS NEMELUOJA,NES ZYDAMS NERA NIEKO SVENTO.

daktaras

daktaras portretas
dėl vėžio nesu tikras, bet kad smegenų suskystėjimą sukelia - faktas.

nesamone

nesamone portretas
Veziu serga net tik Lotynu Amerikos lyderiai. Perdaug butu garbes.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių