Quantcast

„Samsono" gaminiuose rasta nesaugių bakterijų

Praėjusią savaitę Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo Europos Komisijos skubų pranešimą, kad Jungtinėje Karalystėje realizuojamo rinkoje lietuviško bendrovės „Samsonas" pagaminto ausų - liežuvio virtame slėgtainyje nustatytos bakterijos.      

Maisto ir veterinarijos  tarnyba pradėjo tyrimą, sudarė darbo grupę, kuri tiria „Samsono" nesaugios produkcijos pateikimo į rinką priežastis. 

„Įmonėje šiuo metu atliekamas auditas. Tyrimas tęsiamas, siekiama išsiaiškinti „listeria monocytogenes" bakterijų patekimo į produktą priežastis. Tikrintos gamybos higienos sąlygos, žaliavų, iš kurių gaminti produktai, dokumentai, atrinkti aplinkos, žaliavų mėginiai ir išsiųsti į laboratoriją tyrimams", - sakė tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas. 

Be to, įmonė yra įpareigota atlikti personalo epidemiologinius tyrimus, patalpų dezinfekciją ir apie įvykdytus nurodymus informuoti tarnybą. 

Mėsos perdirbimo įmonėje buvo pagamintos 3 partijos ( 872 kg) minėtų gaminių, kurie  eksportuoti į Jungtinę Karalystę ir Airiją  (286 kg), taip pat išplatinti Lietuvoje (586 kg). Visa nesaugi produkcija surinkta iš prekybos vietų ir utilizuota. 

Lietuvos rinkoje „Samsono" nesaugių mėsos gaminių nerasta. Patikrinimo metu tų pačių partijų žaliavos ir produktų sandėliuose nebuvo. 


Šiame straipsnyje: mėsaSamsonasbakterijosanglija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių