Quantcast

Sostinėje demaskuotas pinigų gaminimo fabrikėlis

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai nustatė netikrų litų gamybos vietą bei demaskavo asmenį, užsiimantį šia nusikalstama veika.

Netikrus litus gaminęs 33 metų asmuo praėjusios savaitės pabaigoje buvo sulaikytas viename iš sostinės mikrorajonų. Į pareigūnų rankas jis pateko, kai nešė realizuoti pagamintus netikrus pinigus, antradienį pranešė Policijos departamentas.

Atlikę kratas pareigūnai aptiko pagamintas litų klastotes, netikrų litų gamybai naudotą kompiuterinę įrangą ir kitas priemones.

Tyrimo metu nustatyta, kad buvo suklastotos ir realizuotos 10, 20, 50 ir 100 litų nominalo kupiūros, o klastotėmis buvo atsiskaitoma už taksi paslaugas, realizuojamos parduotuvėse, turgavietėse ir pan.

Pareigūnų teigimu, klastotės gana lengvai atpažįstamos, yra prastos kokybės ir be apsaugos požymių. Sulaikius asmenį, išsiaiškinta, kad jis ieškomas policijos už kitas nusikalstamas veikas, gyveno išnuomotame bute ir taip slapstėsi nuo policijos pareigūnų.

Šiuo metu tiriama, kiek klastotų banknotų buvo išplatinta šalyje ir kokia žala padaryta šiais neteisėtais veiksmais.

Dėl netikrų pinigų gaminimo ir platinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokio pobūdžio sunkaus nusikaltimo padarymą numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Pasak pareigūnų, Lietuvoje vis dar pasitaiko atveju, kai į apyvartą patenka prastos kokybės litų klastotės, dažniausiai yra klastojami 10, 20, 50 ir 100 litų nominalo banknotai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
o ką daryti, jei pvz turguje tokią klastotę įduoda kaip grąžą?

ert

ert portretas
Eiti į policiją.

Tai ar

Tai ar portretas
gaminimo, ar padirbinėjimo? Ba jei gaminimo, tai pinigai tikri, o jei suklastoti, tai "padirbinėjimo" turėtų būt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių