Quantcast

Išleistuvių šventė: dažnos įvaizdis primena ne žavią aštuoniolikmetę, o brandžią tetulę

  • Teksto dydis:

Pasibaigus pagrindinei egzaminų sesijai, abiturientams ant kulnų mina viena gražiausių mokyklos švenčių – išleistuvės. Jei vaikinai gali išsisukti tradiciniu kostiumu, merginoms rūpesčių netrūksta: suknelė, bateliai, aksesuarai, šukuosena, makiažas, manikiūras ir daugybė įvairiausių smulkmenų. Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė pažymi, kad kasmet stilingai pasipuošusių abiturienčių daugėja, tačiau vis dar pasitaiko tokių, kurios persistengia besigražindamos ir labiau primena ne žavią aštuoniolikmetę, o brandžią tetulę, praneša LNK.

Vasara įpusėjo, paskutinis skambutis jau nuskambėjo. Tad pats metas ruoštis vienai svarbiausių gyvenimo švenčių. Kaip tinkamai pasiruošti išleistuvėms, pokalbis su dizainere Viktorija Jakučinskaite.

– Kaip tinkamai išsirinkti suknelę išleistuvių šventei?

– Išleistuvių šventė yra pirma proga, kai panelė jau prisistato visuomenei kaip suaugusi, kaip panelė, kaip maža moteris. Tai yra labai svarbus žingsnis ir jam reikėtų labai pasiruošti iš anksto. Svarbiausia nepadaryti klaidų. Kai kurios mergaitės galvoja, kad reikia rodyti kojas, iškirptę, dar kažką. Tai pagalvokite, kokia yra jūsų stipriausia pusė. Jei jūs norite parodyti kojytes, tada rinkitės trumpesnį sijoną, bet uždaresnį viršų. Mes negalime visko rodyti iš karto. Nes aš žinau, kad tai jums pirmas kartas, visko norisi, bet ne. Jeigu jūsų gražiausia zona, pavyzdžiui, yra raktikauliai, krūtinė gražesnė, tada galima sijoną rinktis ilgesnį, iki kelių ir iš viso ilgą sijoną iki pat batukų. Ir dar didžiausia klaida yra ne tik dėl nuogumo, bet ir dėl makiažo. Aš esu dizainerė, aš turėčiau atstovauti drabužius, bet, žinokit, mergaitės, neprisimaliavokit. Nes jūs norit vakarinį makiažą pabandyti pirmą kartą, o veidukai dar tokie lėliški, dar tokie jaunatviški. Ir iš tikrųjų nereikia dūminio makiažo, nereikia labai stipraus juodo kažkokio ar labai didelių priklijuotų blakstienų. Geriau rinkitės natūralesnį makiažą ir tokį gaivesnį, labiau mergaitišką.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Iš tiesų, su makiažu, plaukais ir aksesuarais galim sugadinti įvaizdį. Kokios būtų pagrindinės taisyklės, kaip išlaikyti subtilumą ir turėti gražų rezultatą?

– Svarbiausia užduotis pirmą kartą – nepersistengti. Nereikia visko dėti pirmą kartą. Jeigu jūs renkatės ryškesnį makiažą, tada pagalvokite, ar norite plaukus susišukuoti lakoniškiau – pasidaryti kuoduką ar tiesiog plaukus ištiesinti. Nedaryti nenatūralių garbanų, jeigu makiažas yra stipresnis. Taip pat vengti juodų spalvų makiaže, kai būna labai didelės akys, labai pravedimai ilgi, šešėliai labai stiprūs arba labai stiprus veido modeliavimas. Jums pagal metus dar netinka labai stiprus veido modeliavimas, palikite tai vyresnėms moterims. Ir aišku, stenkitės išlaikyti gaivų įvaizdį pagal  metus. Nereikia stengtis būti panašioms į aktores, į modelius. Išsirinkite tai, kas puošia būtent jus, nes per šitą šventę jūs turite būti geriausia savo versija. Neturit būti į kažką panašios, neturit kartoti kažko iš „Instagramo“. Tiesiog rinkitės tai, kas tinka jums. Ir dėl spalvų irgi. Pavyzdžiui, aš rinkausi juodą suknelę, mano dukra, kuriai irgi dabar bus išleistuvės, rinkosi juodą. Bet šiaip gražiausios spalvos, žinokite, yra pastelinės, karamelinės, tokios labai labai švelnios.

Būtinai išsirinkite, kuo didžiuotis – ar kojomis, ar krūtine, ar liemeniu. Ir ten dėkite pagrindinį akcentą.

– Ar yra šiais metais kažkokios tendencijos, aktualijos, į kurias būtų būtina pataikyti? Ar vis tik tendencijų nepaisyti ir pasirinkit tai, kas mums labiausiai tinka

– Aš sakyčiau, kad visiškai aklai sekti tendencijų niekada nereikia. Nei vestuvėms, nei išleistuvėms. Reikėtų rinktis tai, kas jums tinka. Jeigu jūs dar neišsirinkote suknelės, siūlau pasimatuoti visiškai skirtingus modelius. Nes iš tikrųjų yra labai nedaug tipų suknelių, mes galvojame, kad jų daug, iš tikrųjų – jų labai mažai. Yra futliaras, kur viskas būna įliemenuota, kita – A formos silueto suknelė, kai aptemtas viršus ir sijonas pūstas ir yra dar keli variantai, kaip, pavyzdžiui, smėlio laikrodžio, kai yra mini arba pūstos rankovės ir pūstas sijonas. Tai tų siluetų iš tikro nėra daug. Jūs visų pirmą išsirinkite siluetą, kuris puošia būtent jus, matuodamiesi bet kokias sukneles, nebūtinai vakarines. Ir aišku, nereikia rinktis tokių suknelių, kurios jus sendina, tai irgi svarbu – rinkitės pagal metus.

– Užsiminėte, kad per savo išleistuves dėvėjote juoda suknelę. Ar galite plačiau papasakoti, koks buvo bendras įvaizdis?

– Man pirmasis įvaizdis buvo labai svarbus. Kaip sakau, pirmas prisistatymas visuomenei kaip jaunos moters. Pas mane buvo juoda suknelė ir ji buvo futliaro tipo, įliemenuota. Rinkausi, beje, su ilgomis rankovėmis, bet akcentą padariau į iškirptę. Kadangi visą laiką didžiavausi savo krūtine. Būtinai išsirinkite, kuo didžiuotis – ar kojomis, ar krūtine, ar liemeniu. Ir ten dėkite pagrindinį akcentą. Tai aš padariau gana gilią iškirptę ir į iškirptę dar įsegiau tokią metalinę žaibo formos segę, žaibukai buvo ir ausyse. Tai buvo lakoniškai, minimalistiškai, bet labai efektingai. Ir aš linkėčiau kiekvienai iš jūsų pasinaudoti ta proga, tai yra pirmas jūsų kartas, antrų išleistuvių daugiau nebus. Ir jeigu jūs galvojate, kad šį kartą nueisiu su kokia paprasta suknele, tada kokį kitą kartą jūs nueisite su ta suknele, kuri bus jūsų išleistuvių. Čia labai svarbu. Ir, tėvai, nepagailėkite savo vaikui to pirmo išėjimo, nes jis labai svarbus ir prisiminimai liks visam gyvenimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Ant išleistuvių podiumo prostitučių šau.

Violeta

Violeta portretas
Na, miela dizainere, šį kartelį pati sau stipriai prieštaraujate. Visų lengviausiayra žarstyti patarimus. O savo mergaitę aprengėte, atsiprašau, kaip gerokai padėvėtą eskorto darbuotoją.. Su tokia išvaizda jūsų mergaitė tikrai neatrodė abiturientė. Geriausiu atveju poros vaikučių mama, besiruošianti į vakaro šventę. Prašovėt pro šalį absoliučiai...

Ona

Ona portretas
Ne kiekvienai merginai prieinamos dizainerės, stilistės ar brangios makiažo priemones ir t.t.taigi nereikia išjuokti jaunų merginų ir vadinti jas tetulem.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių