Quantcast

Domeikavoje nutiestas dviračių ir pėsčiųjų takas

Naujas dviračių ir pėsčiųjų takas, prasidedantis prie autobusų stotelės „Sargėnai“, baigiasi prie Lietuvos kankinių bažnyčios Domeikavoje. Šis 2,4 kilometro ilgio takas buvo nutiestas bendruomenės prašymu.

Kauno rajono savivaldybės kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis pritaria, kad dviračiams ir pėstiesiems skirtos zonos šioje gyvenvietėje šalia Kauno išties labai reikėjo.

„Pėstiesiems buvo labai nepatogu, o vakarais buvo niūru vaikščioti ir važiuoti. Keletą metų gyventojai prašė šio tako, tikimės, kad šiais metais bus baigti jo tiesimo darbai“, - viliasi K.Povilaitis.  

Didžioji dalis naujojo tako nenutrūkdama driekiasi kairėje kelio pusėje, kiek trumpesnis asfalto gabalas nutiestas ir dešinėje. Darbai buvo pradėti pernai rudenį, tačiau, pasak Domeikavos seniūno Raimondo Stankaus, dar nėra baigti.

„Asfaltas jau yra, bet dar reikia apželdinti, taip pat lietus pridarė žalos, todėl darbai užsitęsė“, - teigia seniūnas. Dieną dar galimą matyti statybininkus, taisančius paplautas ir ištrupėjusias takelio vietas, be to, dar reikia įrengti naujas autobusų stoteles.

K.Povilaitis sako, kad savivaldybė pageidavo ir apšvietimo, bet Lietuvos automobilių kelių direkcija neturėjo tam lėšų. Todėl naujojo ruožo apšvietimo įrengimą apmokėjo rajono savivaldybė.

1,58 mln. litų įrengti takui gauta iš Europos Sąjungos projektų. Taką nutiesusios bendrovė „Kauno tiltai“ direktorius ekonomikai Eugenijus Urlikas teigia, kad takui pataisyti bus skirtos pačios įmonės lėšos.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių