Quantcast

Po kilusio šaršalo – pareigūnai ramina: čia – ne Rusijos vėliava

Sekmadienį feisbuke kilo sujudimas dėl ant privataus namo Kauno rajone kabančios vėliavos. Vaizdą užfiksavęs ir virtualioje erdvėje juo pasidalijęs žmogus svarstė, kad tai – Rusijos vėliava. Tačiau į nurodytą vietą nuvykę pareigūnai suskubo nuraminti – vėliava – ne šalies agresorės.

Įtarimų sukėlusi ir aršią diskusiją feisbuke išprovokavusi vėliava, kaip teigta, pastebėta Domeikavoje. Ant privataus namo, kaip rašė fotografija pasidalijęs žmogus, ji kabo ilgiau nei dieną.

„Jau antrą dieną kabo šis ruzzkių skuduras, ar čia normalu? O gal čia – orkų konsulatas atsidarė?“ – retoriškai klausė jis.

Didžioji dalis po nuotrauka komentavusių internautų aktyviai ragino pranešti apie kilusius įtarimus pareigūnams. Kiti patarė kreiptis į specialistus, kurie įvertintų ir pasakytų, ar iš tiesų tai – Rusijos vėliava. „Už tą fašistinę vėliavą – tiesiai į kalėjimą!“ – tūžo feisbuke komentavęs vyras.

Tačiau atsirado ir priešingų pastebėjimų. „Skaitykite įstatymus – Rusijos Federacijos vėliava Lietuvoje nėra uždrausta. Uždrausta yra TSRS simbolika. Gėda gyventi Lietuvoje ir nežinoti įstatymų“, – rašė ne vienas.

Į socialiniame tinkle plintančią informaciją sureagavo ir Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas. Portalo kauno.diena.lt žurnalistams jis teigė apie įtarimus dėl Kauno rajone kabančios galimai Rusijos vėliavos pranešęs pareigūnams, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui ir Domeikavos seniūnei.

„Pareigūnams nuvykus viešojoje erdvėje nurodytu adresu patikrinti informaciją, paaiškėjo, kad tai – Lietuvos Respublikos vėliava, tik išblukusiomis spalvomis“, – sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Domeikavos seniūnė Lina Mišeikienė pasakojo sužinojusi, kad minėtame privačiame name gyvena buvęs tremtinys. Jam, pasak pašnekovės, mūsų šalies trispalvė – labai svarbi. Buvusio tremtinio dukra paaiškino, kad Lietuvos vėliavą jos tėtis kaskart iškelia Vasario 16-ąją, o praėjus Kovo 11-ajai, nukabina. 

„Dukra nespėjo šios, išblukusių spalvų, Lietuvos vėliavos, sunaikinti. Namuose jie turi ir naują, tačiau kadangi gyventojas – vyresnio amžiaus, matyt, pataupė“, – spėjo seniūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> tam kacapui

> tam kacapui portretas
Cemodan, vokzal, kacapstan...

kremliaus dvokiantys autai

kremliaus dvokiantys autai portretas
Ant kiek yra neprižiūrimos valstybinės vėliavos. Bausti atsakingus, kad net dūmai iš ausų pasirodytų.

Rusas

Rusas portretas
pydarasai labasai maziau cia pypaukit es toi galvas nupjausiu
VISI KOMENTARAI 116

Galerijos

Daugiau straipsnių