Quantcast

Rekordininkė abiturientė knygas skaitė jau trejų

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Rotušėje šią savaitę apdovanoti geriausi Kauno abiturientai. Tarp jų – ir šimtukais egzaminus išlaikiusi šešiolikmetė Sintija Raudonytė. Lietuvos rekordų knygoje mergaitė pažymėta kaip jauniausia gimnazistė.

Visada stengėsi

Į Kauno "Saulės" gimnaziją Sintija įstojo būdama dvylikos metų, o šiemet ją baigė. Valstybinius egzaminus jauniausia Lietuvoje gimnazistė išlaikė puikiai. Šimtukais įvertintos anglų kalbos, matematikos ir fizikos žinios.

"Visada stengiausi mokytis. 12-oje klasėje gal šiek tiek labiau. Dar prisidėjo ruošimasis olimpiadai, todėl laiko prieš valstybinius egzaminus nebuvo tiek daug. Tačiau jo liko ir laisvalaikiui", – šypsojosi Sintija.

Sintijos mama Rasma Raudonienė iš mergaitės kambario atnešė kelis storus segtuvus. Juose dukrai įteikti diplomai, padėkos už dalyvavimą įvairiose mokslo ir kitose veiklose. "Ji dirba daugiau nei bet kuris suaugęs žmogus", – pastebėjo R.Raudonienė.

Sintija nedvejodama išpyškino receptą, kaip pasiekti, kad prieš egzaminus nereikėtų nakvoti prie knygų. "Turiu tokį įprotį, jei kažkas nelabai patinka ar nesiseka, pasistengiu tai pateikti sau kaip iššūkį. Tada siekiu tikslo, kad išmokčiau tai, ko dar nemokėjau", – atviravo šimtukininkė.

Iš trečios į penktą klasę

Sintija Kauno Žaliakalnio pradinę mokyklą pradėjo lankyti penkerių metų. Po metų, būdama šešerių, papildomai įstojo mokytis į Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos fortepijono klasę.

"Groti ji norėjo iš karto, kai pradėjo lankyti pirmą klasę. Mums teko protingai gudrauti, kad dar metus palauktų. Nerimavome, kad gali būti per sunku", – praėjusiomis baimėmis dalijosi mama.

Baigiant trečią klasę, mokytoja pranešė tėvams, kad Sintijai pradinėje mokykloje nėra ką veikti. Ji ketvirtokų testus išlaikė be jokių problemų. Būdama aštuonerių metų, Sintija tapo penktoke.

Nuo pirmos klasės ji dalyvauja ne tik gimnazijos matematikos, fizikos ir rusų kalbos olimpiadose, bet ir respublikinėse olimpiadose ir konkursuose. Papildomai, be muzikos mokyklos, Sintija mokėsi jaunųjų fizikų mokykloje "Fotonas" ir itin gabių mokinių papildomo ugdymo mokykloje "Fizikos olimpas". Ji taip pat lanko kovinės savigynos treniruotes.

"Į savigynos treniruotes žiūriu kaip į sportą, o ne tik tam, kad nuo kažko apsiginčiau. Nėra tiek daug sporto šakų, kurios mane domintų. Mokykloje lankiau stalo teniso treniruotes. Labai patiko. Nei plaukimas, nei šokiai taip netraukė. Klasės draugė pasiūlė savigynos treniruotės ir jos man patiko. Tai Izraelio kariuomenės naudojama patirtimi paremtos treniruotės. Pagrindinis moto – natūralus atsakas į grėsmę", – bėrė pavyzdinga mokinukė.

Ji buvo susižavėjusi ir šaudymo treniruotėmis. "Mano šaudymas buvo trumpas. Mama greitai užraukė treniruotes. Broliai priprašė, kad parneščiau šovinių. Taip ir padariau, tada mama ir nubaudė", – šypsojosi S.Raudonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anot komiko Raikino.....

anot  komiko  Raikino..... portretas
,,citat,pit,kurit y hodit naciala odnovremeno,,, .... -skaityt ,gert, rukyt ir vaiksciot pradejo vienu metu nuo metuku....

Anonimas

Anonimas portretas
Uz tat dabar su akiniais vaiksto

Anas

Anas portretas
Nieko nuostabaus, aš skaičiau nuo penkių, kaimo vaikas
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių