Quantcast

„Vieningas Kaunas“ pristatė kandidatų sąrašą artėjantiems savivaldos rinkimams

  • Teksto dydis:

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktas „Vieningo Kauno“ kandidatų sąrašas.

Jame – 44 kauniečiai, pretenduosiantys į miesto tarybą: visuomenininkai, verslo, teisės, medicinos, kultūros, sporto ir akademinės bendruomenės atstovai. Nepaisant iki šiol turėto rekordinio kauniečių palaikymo, naujasis Rinkimų įstatymas įpareigoja politinio komiteto narius pateikti rinkėjų pasitikėjimą įrodančius gerokai virš tūkstančio parašų, tad jau šiomis dienomis numatoma pradėti jų rinkimo procedūras.

„„Vieningas Kaunas“ ateina su žmonėmis, kuriais drąsiai gali pasitikėti kiekvienas kaunietis. Tai asmenybės, savo srityse daug pasiekusios ne kalbomis, bet realiais darbais. Neabejoju, kad tokie tarybos nariai būtų naudingi toliau kuriant mūsų ateities miestą. Šiandieninis Kaunas yra gerokai pasikeitęs nuo to nepelnytai apleisto ir pašaipų objektu buvusio miesto. Dabar į Kauną žiūri su pagarba ir jis tikrai vertas geriausių – žmonių, idėjų ir darbų“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Vieningas Kaunas“ ir toliau išlaikė analogišką kandidatų sąrašo apimtį. 2023 metais patekti į Kauno miesto savivaldybės tarybą pretenduos 44 kauniečiai: įvairių organizacijų vadovai, teisės profesionalai, kultūros ir sporto sričių atstovai, medikai. 2019-ųjų rinkimuose buvo 43 kandidatai.

„Vieningas Kaunas“ ateina su žmonėmis, kuriais drąsiai gali pasitikėti kiekvienas kaunietis.

Vien pirmasis dešimtukas išliko beveik nepakitęs – jame rikiuojasi aštuoni jau per praėjusius savivaldos rinkimus kauniečių pasitikėjimą pelnę kandidatai. Pasak V. Matijošaičio, toks „Vieningo Kauno“ branduolys patvirtina faktą, jog tai yra stabili, tarpusavyje darniai dirbanti ir kietai „susilipdžiusi“ komanda.

„Sąrašas sudarytas ir pateiktas VRK, tačiau tai tik įžanga. Seimo politikų dėka toliau nešiojame „geležines klumpes“, norėdami tęsti darbus miestui – surinkti virš 1200 parašų, kaip įrodymą, kad turime gyventojų palaikymą. Po to VRK dar juos sutikrins ir tik tuomet būsime įregistruoti kandidatais.

Absurdiška situacija: „Vieningas Kaunas“ praėjusiuose rinkimuose pelnė rekordiškai didelį kauniečių palaikymą ir vis tiek turi rinkti parašus, o politinėms partijoms, kurios nesulaukė jokio pasitikėjimo ir nebuvo išrinktos į miesto tarybą, šios prievolės nėra. Tokie mūsų politikų viražai įrodo, kad vis dar egzistuoja lygūs ir lygesni. Neverta gaišti laiko – yra kaip yra ir jau esame prie to pripratę. Tikime, kad kauniečiai mus palaikys“, – pastebėjo V. Matijošaitis.

„Vieningo Kauno“ kandidatų sąraše – savo sričių profesionalai: Kauno miesto garbės pilietė dr. Jūratė Elena Norvaišienė, LSMU Psichiatrijos klinikos vadovė prof. dr. Virginija Adomaitienė, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, Dailės akademijos dekanas, architektas prof. Jonas Audėjaitis ir architektas Donatas Bacevičius, olimpietė Inga Juodeškienė, Lietuvos audito rūmų direktorius dr. Marius Lanskoronskis, VDU Studentų reikalų departamento vadovas Mantas Simanavičius bei kiti kauniečiai, sukaupę solidžią patirtį verslo, asociacijų bei viešų įstaigų veikloje.

Vieningo Kauno kandidatų sąrašas:

Visvaldas Matijošaitis

Dr. Jūratė Elena Norvaišienė

Benjaminas Želvys

Ramunė Bičkauskienė

Prof. Jonas Audėjaitis

Mantas Jurgutis

Andrius Palionis

Loreta Stonkienė

Prof. dr. Virginija Adomaitienė

Šarūnas Matijošaitis

Simas Sirtautas

Dainius Matijošaitis

Rosvydas Marcinkevičius

Jaunius Ramoška

Ingrida Visockienė

Karolina Žekaitė

Rimantas Lekavičius

Saulius Kavaliauskas

Viktorija Mačiūnė

Inga Juodeškienė

Saulius Vilius Bartaška

Ingrida Lapėnaitė-Krasnickė

Tomas Žebuolis

Karolis Stirbys

Mantas Simanavičius

Dr. Kęstutis Morkūnas

Mindaugas Stulgis

Ligita Valalytė

Inga Kumetienė

Vilius Vaitkevičius

Justina Kielaitytė-Medvedevienė

Gediminas Vasiliauskas

Aušra Papirtienė

Gediminas Ignatavičius

Ernestas Belevičius

Mindaugas Šimkus

Karina Paulauskienė

Marius Astrauskas

Doc. dr. Aurelijus Kazys Zuoza

Dr. Marius Lanskoronskis

Vitalijus Rybalko

Giedrius Kazlauskas

Regina Grigonienė

Donatas Bacevičius



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pipec

Pipec  portretas
Kur visi normalus kadidatai tas molis matrioska pirmoi vietoi da visko neisvoge

Kaunas

Kaunas portretas
Norvaisienei 87 metai. Kosmaras. Nejau nera jaunu zmoniu?

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
kas už MŪSŲ GERBIAMA MERĄ MATIJOŠAITĮ ,SPAUDŽIAM ŽALIA.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių