Quantcast

Aleksote – nerimas dėl slenkančio šlaito: vaizdai atima žadą

Po lietingos savaitės pradžios šiąnakt vieno Aleksoto namo gyventoja patyrė šoką.

Kauno ugniagesių paros įvykių suvestinėje nurodoma, kad apie 1 val. moteris išgirdo bildesį ir pastebėjo – kieme yra susmukusios grindinio trinkelės, maža to, įgriuvo rūsys.

„Paaiškėjo, kad dėl gretimame sklype vykdomų kasimo darbų nuslinko dalis šlaito, susmuko kieme esančios grindinio trinkelės, suskilo sandėliukas“, – nurodė ugniagesiai. Įvertinę situaciją, kad gyvenamajam namui ir gyventojams pavojaus nėra, tolesni veiksmai perleisti kitoms tarnyboms.

Situacijos įvertinimas skamba grėsmingai, bet žurnalistams nuvykus į įvykio vietą atsivėrė kur kas įspūdingesni vaizdai. Juos galite pamatyti portalo kauno.diena.lt fotografės užfiksuotuose kadruose.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Gretimas sklypas nuo pat savo ribos virtęs didele duobe. Kaip sakė besidarbavę statybininkai, jame pradėti nuosavo namo statybos darbai.

Paprašėme Statybos inspekciją prevenciškai įvertinti, ar statybos vykdomos nepažeidžiant reikalavimų.

Vienas rangovų atstovų teigė, kad su kaimyninio sklypo savininke jau susitarta dėl nuostolių atlyginimo. Kitas papildė, kad prie nelaimės prisidėjo liūtys ir netvirti kaimyniniai pastatai.

Savininkė, kai apsilankėme nelaimės vietoje, buvo namuose, tačiau nuo komentarų žiniasklaidai susilaikė.

Tuo tarpu gretimame sklype toliau virė darbai, dirbo galinga technika.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Apie įvykį informuota Aleksoto seniūnija, Kauno miesto savivaldybė ir Valstybinė  teritorijų planavimo ir statybos inspekcija. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio vedėja Raminta Jančauskaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos budintis iš policijos pranešimą dėl galimo šlaito slinkimo Vidukalnio g. 15, Kaune, gavo dar naktį.

„Į vietą buvo iškviestos KVPG pajėgos įvertinti situaciją. Šiandien ryte nuvykus į vietą, paaiškėjo, jog gretimame sklype, Vidukalnio g. 17, Kaunas, vykdomos statybos. Kasamas šlaitas, kas sukelia gretimų sklypu eroziją. Paprašėme Statybos inspekciją prevenciškai įvertinti, ar statybos vykdomos nepažeidžiant reikalavimų“, – komentavo R. Jančauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tei.

Tei. portretas
Negalima kasti arti namo.ne šlaitas griūva bet yra pažeista statybos įstatymai.Kaip galima ant žemės ribos statyti kita namą ???

Viską galima sutvarkyti,

Viską galima sutvarkyti, portretas
įrengti drenuojamas atramines sienas,bet,tai bus laaabai brangu.hm...

Viršutiniai

Viršutiniai portretas
Irgi,,čiuož,,žemyn,tik laiko klausimas,o sutikimus turėjo gauti iš visų besiribojančių
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių