Quantcast

Kodėl aš ir kodėl jūs?

Ką veikiau anksčiau?

Politinis gyvenimas įtraukė nuo pat Atgimimo pradžios. Buvau išrinktas LTJS „Jaunoji Lietuva“ Vyriausiosios Vadovybės nariu, 1989 m. tapau vienu iš Lietuvos Nepriklausomybės Sąjungos (vienijusios Lietuvos Laisvės Lygą, Lietuvos Helsinkio grupę, LTJS „Jaunoji Lietuva“, Politinių kalinių gynimo komitetą ir Lietuvos Demokratų partiją) steigėjų. 1989-1990 m. dalyvavau TSRS pavergtų tautų kongreso veikloje, buvau Lietuvos delegacijos nariu šio Kongreso suvažiavimuose Tbilisyje ir Rygoje. Atsisakiau tarnauti okupacinėje kariuomenėje. Organizavau karinių bilietų grąžinimo akcijas Kaune ir Panevėžyje. Buvau pilietinio nepaklusnumo akcijos dalyvius gynusios organizacijos Lietuvos komiteto „Ženeva 49“ steigėju. Už šią veiklą sovietų karinė prokuratūra mane bandė patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

1995 m. tapau jauniausiu Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu. Įkūrėme pirmąją Lietuvoje Kovos su korupcija komisiją. 1997 m. išrinktas antrą kartą dirbau Savivaldos ir ekonomikos komitete. Labiausiai tada įsiminė istorija, susijusi su tipine „prichvatizacija“ – bandymu perduoti monopolininkę „Kauno energiją“ švedų arba prancūzų kompanijoms. Taryboje balsų šiai „aferai“ sustabdyti neužteko, tad parengiau ieškinį teismui, surinkau tarybos narių ir Seimo nario parašus po juo ir, kreipęsi į teismą, sustabdėme kauniečiams žalingus veiksmus.

2000 m. trečią kartą išrinktas į Kauno savivaldybės tarybą tapau Sveikatos, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininku ir Kauno miesto Valdybos nariu. Kartu su legendiniu treneriu a. a. A. Stanislovaičiu parengėme sporto mokyklų reformos projektą, teko prisidėti atnaujinant Dainavos baseiną. Tuomet buvo įrengti pirmieji bendrosios praktikos gydytojų kabinetai ir psichikos sveikatos centrai, iš mirties taško išjudinta dantų protezavimo pensininkams programa.

2003-2009 m. dirbau viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos“ direktoriumi, atstovavau Kauno miesto interesams „Žalgirio“ krepšinio klubo akcininkų susirinkime.

Kodėl dabar ir būtent čia?

Dirbdamas Kauno miesto poliklinikoje, kiekvieną dieną matau realius žmonių skausmus. Suradęs laisvą minutę, pasidžiaugiu, kad po geros 8 metų stagnacijos Kaunas ir vėl keliasi, žengia į priekį. Tačiau padaroma ir klaidų. Užtenka prisiminti medžių kirtimus, pažiūrėti į apledėjusius šaligatvius ar piko valandomis perpildytus miesto autobusus bei troleibusus.

Kelia nerimą tarp moksleivių vis labiau plintančių narkotikų problema, nepakankamas dėmesys jaunimo sporto ir kūno kultūros ugdymui. Piktina daugiabučių renovacijos klaidos, išpūstos rangos darbų kainos, į kreditų gniaužtus stumiami gyventojai ir šviežiu pelėsiu aptrauktos ką tik renovuotų namų sienos.

Manau, kad, tvarkant daugiabučių kiemus, reikia pasirūpinti ne tik asfalto danga, bet ir visa kiemo infrastruktūra, vaikų žaidimų aikštelėmis, suoleliais senjorams, šiukšlių konteineriais ir automobilių parkavimo vietų didinimu.

Paradoksas, bet Kaunas nepasistūmėjo į priekį, išnaudojant „Rail Balticos“ projekto teikiamas galimybes. Iš mirties taško nejuda logistikos terminalo Aleksote idėja, tad investicijos ir naujos darbo vietos Kauną pasiekia iš infrastruktūrą investicijoms sutvarkiusio Kauno rajono savivaldybės. Kaunas turi galimybes vėl tapti pramoniniu miestu ir mes tai turime padaryti.

Manau, miestui reikia, kad taryboje būtų ir giliau mąstančių atstovų, suvokiančių paprastų žmonių problemas ir lūkesčius. Visi pastebime, kokios trapios ir laikinos šiandien tampa politinės partijos ir judėjimai. Miesto tarybai reikia padorių ir kompetentingų žmonių, turinčių platesnį požiūrį į Kauno problemas.

Būtent iš tokių žmonių suformuotas šis LVŽS sąrašas, į kurį, kaip nepartinis kandidatas, esu pakviestas. Tikiu, kad ir mano ankstesnė patirtis, ir dabartinė darbo poliklinikoje praktika gali būti ir bus naudinga visiems kauniečiams.


Politinė reklama bus apmokėta iš LVŽS rinkiminės sąskaitos. Užs. 1668842



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatikima persona

Nepatikima persona portretas
Ieškodamas sau naudos lakstė iš vienos partijos į kitą, kad tik gautų darbą. Joks jis specialistas, knisasi žmonių biografijose ir giriasi nuveiktais darbais, o jo darbai tai destrukcija. Į žvalgybą su juo eiti pavojinga.

Paciente

Paciente portretas
Kokius skausmus tamsta matot nediebdamaa daktaru o tik techniniu darbuotoju poliklinikoj?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Paskaičiau komentarus. Jūs tikras komunistas, jei manote, kad pramonei sklypai skirstomi. Ar čia viskas pagal jūsų bosą- žemgrobį?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių