Quantcast

Meilės dieną – prancūziškos E. Piaf dainos

  • Teksto dydis:

Koncerte „Apie meilę prancūziškai“ garsios prancūzų dainininkės Édith Piaf meilės dainas, pritariant Klaipėdos kameriniam orkestrui ir pianistui bei dainų aranžuočių autoriui Mariano Castro, Klaipėdos koncertų salėje vasario 14 d. 18.30 val. atliks Evelina Sašenko.

Koncerte publika išgirs 20 charakteringiausių É. Piaf repertuaro dainų, tarp jų: „La vie en rose“, „Hymne à l’amour“, „Padam, Padam“, „Mon Dieu“, „La foule“ ir daug kitų. Jų grožį atskleis tiek ypatingas instrumentinis pritarimas, tiek išskirtinis charizmatiškosios koncerto solistės balsas.

E. Sašenko sakė, kad tarp dainų augo dar negimusi, o ir vaikystėje jos namuose nebuvo tylos. Ypač svarbi jos muzikiniame kelyje buvo „Dainų dainelė“ – Evelina net šešis kartus tapo šio konkurso laureate. Vėliau lemtingu žingsniu tapo džiazo vokalo studijos Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, padėjusios tvirtus profesinius pagrindus dainininkės karjerai.

E. Sašenko gerai žinoma kaip įvairių konkursų, festivalių, televizijos ir kitokių projektų dalyvė, tarp jų – „Chopin Jazz inn“, „All that Cabaret“ ir, žinoma, „Meilės istorijos pagal Édith Piaf“. Šis projektas 2013 m. tapo ir muzikos albumu.

Kartu su soliste ir Klaipėdos kameriniu orkestru muzikuosiančiam argentiniečių kilmės pianistui ir aranžuotojui M. Castro turime būti dėkingi už naujai suskambusią É. Piaf muziką, kuri bus atliekama pritariant orkestrui. Pasak jo meno vadovo Mindaugo Bačkaus, būtent dėl šių aranžuočių koncertas bus dar spalvingesnis. M. Castro jau yra koncertavęs su Klaipėdos kameriniu orkestru tiek Klaipėdos koncertų salėje, tiek festivalyje Šveicarijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių