Quantcast

Dėl šaligatvių remonto – skirtingos klaipėdiečių nuomonės

Kai kurie uostamiesčio gyventojai, pamatę Kuncų gatvėje atnaujinamus šaligatvius ir kiemus, suabejojo, ar teisinga juos tvarkyti. Jų nuomone, Klaipėdoje yra senesnių mikrorajonų, kuriuose šaligatvių būklė – daug blogesnė.

Tvarko visą teritoriją

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, kad Kuncų gatvėje iš tiesų yra tvarkomi šaligatviai. Tačiau jie atnaujinami pirmą kartą nuo daugiabučių namų pastatymo Kuncų, Budelkiemio, Mogiliovo gatvių mikrorajonuose.

Visų šaligatvių vienu metu sutvarkyti nėra finansinių galimybių.

"Kuncų gatvės šaligatvių ruožą nuo Mogiliovo iki Budelkiemio gatvės nuspręsta atnaujinti siekiant kompleksiškai sutvarkyti visą teritoriją. Užbaigimui reikėjo atnaujinti likusius blogos būklės šaligatvius, suremontuoti Kuncų ir Mogiliovo gatvių sankryžą – nuleisti bordiūrus, įrengti įspėjamąsias besiskiriančio reljefo dangas", – teigė I.Šakalienė.

Tvarkomos teritorijos plotas – apie 1,7 tūkst. kv. m.

Numatoma šių rekonstrukcijos darbų kaina – apie 50–60 tūkst. eurų. Darbai atliekami už Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas.

Šaligatvių atnaujinimą planuojama pabaigti šiemet.

Irena Šakalienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmi pateikė prašymą

2020 m. šalia Kuncų g. buvo atnaujinti Budelkiemio gatvės 16, 18 namų kiemai.

Juose įrengta automobilių stovėjimo aikštelė su 98 statymo vietomis, atnaujinti šaligatviai prie laiptinių ir takai, vedantys link Mogiliovo gatvės.

Takai, vedantys į Kuncų gatvę, kol kas dar nėra sutvarkyti.

I.Šakalienės teigimu, kiemai buvo renovuoti, nes gyventojai vieni pirmųjų pateikė prašymą dėl jų  įtraukimo į Klaipėdos miesto daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo priemonių planą.

Šis planas atnaujinamas kasmet.

Vertina rudenį ir pavasarį

Pietinio Klaipėdos mikrorajono gyventojai teigė, kad jau ilgą laiką Laukininkų ir Vyturio gatvėse šaligatvių būklė – apgailėtina.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja pritarė, kad Laukininkų ir Vyturio gatvėse šaligatviai atskiruose ruožuose tikrai yra blogos būklės, bet

pridūrė, kad mieste galbūt iš tiesų yra šaligatvių, kurių būklė dar blogesnė.

"Visų šaligatvių vienu metu sutvarkyti nėra finansinių galimybių. Kadangi prasidėjo 2022 m. planavimo laikotarpis, spręsime dėl galimybės remontuoti kažkurį iš Laukininkų, Vyturio, Naujakiemio gatvių, Taikos prospekto šaligatvių, įvertinus jų būklę", – tvirtino I.Šakalienė.

Šiuo metu taip pat tvarkomi šaligatviai ir Žardininkų g.

Gatvių ir šaligatvių būklė vertinama komisijos pavasarinio ir rudeninio patikrinimo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Kaip manot,kokiu tikslu,"valdinkai",LAIKO tokius saligatvius !? P.S O juk tai TIK 2ju darbininku 1 vienos dienos darbas,ir sutvarkyta ! P.S Kaip manot, kokia bus ,"tu" "cioces"(savUUUvaldybes kurybines darbuotojos),"darbu" samata ???

Zuikis

Zuikis portretas
Darykit parkingo zonas didesnes tuo pačiu.

A. V

A. V portretas
Kas iš to. Padaro naują šaligatvį ir ant to šaligatvio susiparkuoja automobiliai. Gaunasi parkingas. Ir po kelių nieko neliks iš tų šaligatvių.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių